Novosti Sport Događanja

Novi rekord Zimske brdske lige postavila Veronika Jurišić

27.11.2013. / Nefertum IT
U nedjelju 24. studenog počela je Zimska brdska liga Vina Kolarić u čijem je prvom kolu pobijedila ultramaratonka Veronika Jurišić oborivši ženski rekord na dugoj stazi s vremenom od 55 minuta i 44 sekunde.;
Duga staza, ukupne duljine 11 350 metara, trčala se od Šumskog dvora Kolarić u Ivančićima po makadamskoj cesti do planinarskog doma na Japetiću. Prva ju je savladala članica Atletskog kluba “Sljeme” Zagreb Veronika Jurišić. Nakon nje kroz cilj je pretrčao Nikica Vrabac iz Specijalne policije Grom s rezultatom 57:05. 
Što se kratke staze tiče od muških natjecatelja prvi je stigao Tomislav Čičmak iz Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a od žena je najbrža bila Ana Guštin iz Karlovca. Kratka staza trčala se po planinarskom putu. 
U sklopu zimske lige održala se po prvi puta i MTB liga u kojoj je sudjelovalo pet natjecatelja, a najbrži od njih bio je Krešimir Račić s rezultatom 51:38. 
Ukupno je u prvom kolu sudjelovalo 58 trkača. Sljedeće kolo Zimske brdske lige Vina Kolarić održava se iduće nedjelje 1. prosinca.  

Podijeli