Novosti Sport Događanja

Odbijena kandidatura Mije Severinca

04.12.2014. / Nefertum IT
Nevere i bure i dalje tresu jaskansku Športsku zajednicu. Nakon sinoćnje godišnje skupštine koja je ujedno bila i izbornog karektera Zajednica je ostala bez vodstva. Još 5. studenog dosadašnjem predsjedniku Mladenu Budinšćaku je istekao mandat, te ga je Skupština sinoć razriješila predsjedničke dužnosti, kao i članove Upravnog i Nadzornog odbora.

-U ove četiri godine izdali smo pet knjiga, te smo proveli tri besplatna programa na što sam i najponosniji. Grešaka je bilo, no sebi ne mogu ništa zamjeriti, jer moje su namjere bile sportske- istaknuo je u oproštajnom govoru Mladen Budinšćak.

Jedini kandidat za novog predsjednika bio je Mijo Severinac, čija je kandidatura odbačena.

skup velika 1.jpg

-Vašu kandidaturu odbacujemo, jer ona nije potpuna- bilo je objašnjenje Vladimira Rađenovića iz radnog predsjedništva Skupštine.

Sporan je bio članak 40. Statuta Športske zajednice prema kojem kandidat uz kandidaturu i potpise udruga koje ga podupiru, treba priložiti i potvrdu o stručnoj spremi te potvrdu kako je sportski djelatnik. Kako gospodin Severinac nije priložio ove dvije potvrde, njegova je kandidatura odbijena čime se Zajednica našla u slijepoj ulici, jer je ostala bez vodstva.

-Ovo traženo nemam kod sebe, tako da izbor predsjednika možemo prolongirati, dok se ne riješe ova neusvojena izvješća- rekao je kandidat za predsjednika Mijo Severinac.

Jedino pitanje koje se sada postavlja glasi tko će sazvati novu Skupštinu na kojoj bi se trebalo izabrati novo rukovodstvo, te kada će se ista održati?  

-Oformite komisiju za sazivanje nove Skupštine. Znali ste da će biti ovako, te ste samo čekali ovu točku. Ovako dalje ne ide- kritičan je bio Miljenko Pavlaković. 

skup velika 2.jpg

Burno od samog početka

Već početak Skupštine dao je naslutiti kako će ovo biti maratonska sjednica. Odmah na startu javio se problem oko dnevog reda, na koji je Ratko Stojković zahtijevao da se uvrsti točka usvajanja i donošenja novog Statuta.

-Statut je napravljen, no s njim ne idemo na Skupštinu jer je na snagu stupio novi Zakon o sportu- bilo je objašnjenje predsjednika Budinšćaka.

Većinom glasova prihvaćen je dnevni red bez odluke o donošenju Statuta. Međutim, bio je to tek početak, jer novi su se problemi javili oko toga tko će voditi Skupštinu. Predsjednik je predložio da to bude radno predsjedništvo (Nad, Ciban, Rađenović), dok su skupštinari tražili da Skupštinu vodi predsjednik Budinšćak.

skup velika 3.jpg

-Nemojmo raditi lakrdiju oko toga tko će voditi skupštinu, to mora biti predsjednik- bio je komentar Miljenka Pavlakovića.

Odlukom skupštinara odlučeno je kako će Skupštinu voditi predsjednik, koji je potom podnio izvješće o radu Zajednice za 2013. godinu u kojoj je u organizaciji Zajednice održan cijeli niz hvale vrijednih projekata. I dok je izvješće o radu prihvaćeno, skupštinari su odbacili finacijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora za proteklu godinu.

Bez programa javnih potreba u športu za 2014. godinu

-Gospodo ovo je paradoks, 28 dana prije kraja godine mi donosimo plan rada i financijski plan za 2014. godinu. Mene zanima kako ste isplaćivali udruge- bilo je pitanje Miljenka Pavlakovića.

Predsjednik Mladen Budinšćak odgovorio mu je kako je Upravni odbor na svoj sjednici 29. siječnja donio privremeni plan na temelju kojeg je Zajednica funkcionirala. Bilo kako bilo skupštinari su većinom glasova odbili prijedlog javnih potreba u športu za 2014. godinu, a jedine dvije točke oko kojih su bili jednoglasni bilo je primanje u članstvo Odbojkaškog kluba Jastreb, te Škole nogometa NK Vinogradar.

-Ne znam što da vam kažem. Tužan sam i žalostan jer je ovdje večeras sporta bilo najmanje. Ovim večerašnjim činom sport je ušao u fazu zamrzavanja, te vas pitam kako dalje, jer ste dotaknuli dno dna- bile su riječi gradonačelnika Zvonimira Novosela.

skup velika.jpg

Podijeli