°C 25

Okupili se slavni Jastrebovi i proslavili jubilej svog velikog uspjeha 1970.

25.06.2020.

Redakcija

Nakon punih 50 godina u Jastrebarskom se 19. lipnja 2020. okupio zlatni naraštaj juniora Jaske koji su 1970. godine osvojili treće mjesto u Hrvatskoj, u konkurenciji amaterskih nogometnih klubova. Bio je to ogroman uspjeh, pogotovo ako znamo da su Jastrebovi tada osvojili prvo mjesto među klubovima Zagrebačke nogometne regije – tada cijele sjeverozapadne Hrvatske koju danas pokriva 9 županija i Grad Zagreb.

U sjećanju prijatelja Nogometnog kluba Jaska i jaskanskog nogometa zauvijek je upisana pobjeda nad sisačkom Segestom koja je Jastrebovima omogućila plasman na finalni dio turnira. Nakon prve utakmice u Sisku koja je završila 2:2 (oba zgoditka za Jasku postigao je sjajni Slavko Tatar "Gringo") na netom otvorenoj Centrali, Jaska je u rijetko uzbudljivom dvoboju pred nekoliko tisuća gledatelja trijumfirala s 2:1 (0:1). Prvi pogodak za Jastrebove postigao je Stjepan Juranko nakon asistencije Nikole Kokota, a drugi Dinko Svoboda pred sam kraj susreta nakon ubačaja Željka Idžakovića. Na finalnom turniru Jaska je osvojila treće mjesto, u konkurenciji juniora Trogira (prvaka Juga), Rovinja (prvaka Jugozapada) i Đakova (prvaka Sjeveroistoka). Trener juniora Jaske bio je tada legendarni Bernard Benda Hügl, predsjednik kluba Josip Balaško stariji, tajnik i "tehniko" Nino Škrabe, a kapetan momčadi Davorin Kopić.

Na poziv kapetana Davorina Kopića devetorica igrača iz te proslavljene momčadi okupila su se 18. lipnja 2020. u jaskanskom restoranu Lojzek (Zlatko Barić, Stjepan Borković, Josip Balaško mlađi, Željko Idžaković, Stjepan Juranko, Nikola Kokot, Željko Krušić, Darko Vancaš i Davorin Kopić). S njima su bili i njihov "tehniko", ondašnji tajnik kluba Nino Škrabe, koji ih je kao svojevrsni "scout" tada i okupio te Mladen Čop pod čijim je trenerskim vodstvom 1965. došlo do obnove juniorskog pogona u klubu. Neki članovi te glasovite ekipe nisu iz raznoraznih razloga mogli doći na okupljanje (trener Bernard Hügl, Josip Novosel Cvek, Dinko Svoboda, Mladen Maljevac), a neki nažalost više nisu među živima (Franjo Kozlovac, Slavko Tatar, Janko Režek, Ivica Ciban).

-Ugodno iznenađenje bio je dolazak sadašnjeg predsjednika NK Jaska Marina Bankovića koji je našim klupskim legendama uručio prigodna priznanja, a oni su njemu čestitali na vrijednom radu i poželjeli sretnu 95. obljetnicu našeg kluba. Nadamo se da ćemo ih opet vidjeti na proslavi klupskog rođendana, ali i za pet godina kada će naš voljeni drevni modrobijeli klub slaviti 100 godina uspješnog rada – kazali su iz NK Jaske.

(NK Jaska)

 

 

Galerija slika

Okupili se slavni Jastrebovi i proslavili jubilej svog velikog uspjeha 1970. Okupili se slavni Jastrebovi i proslavili jubilej svog velikog uspjeha 1970. Okupili se slavni Jastrebovi i proslavili jubilej svog velikog uspjeha 1970. Okupili se slavni Jastrebovi i proslavili jubilej svog velikog uspjeha 1970. Okupili se slavni Jastrebovi i proslavili jubilej svog velikog uspjeha 1970.