Novosti Sport Događanja

Olimpijski dan obilježen uz Josipa Glasnovića

13.09.2016. / Nefertum IT
U prostorima Dječjeg vrtića Radost jučer je obilježen Hrvatski olimpijski dan, koji se inače slavi 10. rujna kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor. Ove godine proslavljena je 25 obljetnica od osnutka HOO-a, a svečanu sjednicu povodom tog jubileja koja je održana u Muzeju suvremene umjetnosti uveličao je i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.  

Hrvatski olimpijski dan već tradicionalno se obilježava i u Jastrebarskom u suradnji Dječjeg vrtića Radost, Športskom zajednicom i Karate klubom Jastreb, a poseban gost ovogodišnjeg obilježavanja bio je olimpijski pobjednik iz Rija Josip Glasnović.

hod velika.jpg

Nakon upoznavanja sa zlatnim olimpijcem djeca su imala prilike vidjeti i neke osnovne elemente karate sporta, te su i sama aktivno sudjelovala u vježbanju. Sve prisutne pozdravili su i zamjenici gradonačelnika, Domagoj Šlat koji je ujedno i predsjednik Športske zajednice, te Stipe Bučar, a već tradicionalno svim mališanima su podijeljene bijele majice kao znak mira.

hod velika 1.jpg

Osim u Dječjem vrtiću Radost, Hrvatski olimpijski dan obilježen je i u Osnovnoj školi Ljubo Babić te Srednjoj školi Jastrebarsko. Inače, ovom se manifestacijom promiču važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao osnovne sastavnice olimpijskog djelovanja. 

hod velika 2.jpg

hod velika 3.jpg

hod velika 4.jpg

Podijeli