Novosti Sport Događanja

Pehar za najboljeg vratara dodijeljen je sinu pokojnog Darija, Matiji Kličkoviću

25.11.2019. / Redakcija

Jedanaesti po redu "Memorijalni vatrogasni malonogometni turnir Darijo Kličković" tradicionalno je protekao u izuzetno ugodnom sportskom i zabavnom raspoloženju, uz vrhunski nogomet. Zasluga je to vrijednih članova DVD-a Cvetković, ali i svih dobrovoljnih vatrogasaca koji iz godine u godinu svojim sudjelovanjem daju veliki doprinos da ovaj turnir ponosno nosi titulu najboljeg vatrogasnog nogometnog turnira u gradu Jastrebarskom.

Turnir koji je posvećen tragično preminulom članu DVD-a Cvetković, Dariju Kličkoviću, inače dočasniku i instruktoru Hrvatske vojske kojeg njegovi prijatelji nisu zaboravili, održan je u subotu 23. studenog, a na istom je nastupilo 12 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD Petrovina, DVD Granešina, DVD Sarvaš, DVD Gornji Desinec, DVD Pavučnjak, DVD Jastrebarsko, DVD Zdihovo, DVD Gornja Reka, DVD Čabdin, DVD Črnilovac, DVD Mrzljaki-Goljak, DVD Cvetković), ekipa Javne vatrogasne postrojbe Zadar te ekipa SBO Slunj za koju igraju kolege pokojnog Darija.

Nakon izuzetno jakih i kvalitetnih, uzbudljivih i rezultatski neizvjesnih utakmica, u finalu su se susrele ekipe DVD-a Sarvaš i ekipa SBO Slunj, gdje su se u samoj završnici bolje snašli momci iz Sarvaša i titulu najboljih osvojili rezultatom 2:1. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Granešina, pobjedom protiv kolega vatrogasaca iz DVD-a Čabdin. 

Najboljim strijelcem proglašen je Marko Sanek, član ekipe DVD-a Granešina, a pehar za najboljeg vratara (titula koju na ovom turniru nitko ne može osvojiti), tradicionalno je i ove godine dodijeljena sinovima pokojnog Darija, Matiji i Dominiku. DVD Sarvaš, kao pobjednik turnira, u vlasništvo je na godinu dana dobilo i prijelazni pehar. Ekipa SBO Slunj, kao i svaki puta do sada kad su osvojili jedno do prva tri mjesta, osvojenu vatrogasnu opremu su darovali, ovoga puta ekipi DVD-a Čabdin.

Turnir koji se održao pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela pratilo je oko 400 gledatelja, a svih 34 utakmica proteklo je u izuzetnom ugodnom i "fair play" ozračju što je, uz poticanje mladih za uključivanjem u rad DVD-a u naselju u kojem žive, glavni cilj ovog turnira. Priredbu su svojim prisustvom uveličale i Svetojanske mažoretkinje, a podršku je svojim dolaskom dao zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je, uz organizatore, najboljima uručio nagrade.

Članovi DVD-a Cvetković i Darijevi kolege iz SBO Slunj položili su cvijeće te zapalili svijeće na grobu Darija Kličkovića, a molitvu je izmolio vlč. Filip Marić. Prije dodjele nagrade najboljima, održana je i minuta šutnje u Njegovu čast. 

Predsjednik DVD-a Cvetković, Mladen Boričević, uz riječi zahvale Gradu Jastrebarskom i svima koji na bilo koji način pomažu u realiziranju ove priredbe pozitivnog vatrogasnog ozračja i sportskog ugođaja, ponosno je istaknuo kako se za ovaj vatrogasni nogometni turnir, u režiji vatrogasaca iz Cvetkovića, čuje od Slavonije do Dalmacije, a što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

Podijeli