Novosti Sport Događanja

Pobjedom u derbiju do prvog mjesta

06.10.2014. / Nefertum IT
Nakon sedmog kola više nema neporaženih momčadi u Međužupanijskoj nogometnoj ligi. U derbi utakmici odigranoj jučer u Mladini, Vinogradar je s 3:2 slavio protiv Lekenika, nanijevši mu prvi prvenstveni poraz. Dvjestotinjak gledatelja, među kojima je bilo i tridesetak gostujućih navijača moglo je vidjeti dobru utakmicu, koja je prema prikazanom bila daleko iznad sadašnjeg četvrtoligaškog ranga.

derbi velika.jpg

-Zasluženo smo pobijedili, jer smo gotovo cijelu utakmicu diktirali tempo. Lekenik se pokazao kao momčad koja je s pravom bila do sada lider prvenstva, stajali su iza lopte i čekali su svoju šansu iz koje su nam i zabili gol. Upornom igrom smo se vratili i kvalitetno priveli utakmicu kraju. Mislim da je ova utakmica po intenzitetu bila na nivou 2. HNL, jer je je tempo bio dobar, bilo je i šansi, tako da su gledatelji došli na svoje- nakon utakmice će domaći trener, Stjepan Gomerac.

Vodstvo gostiju

Gosti koji su se opredijelili za kontre šokirali su domaću momčad već u sedmoj minuti, kada je iskusni Željko Kovačević probio desnu stranu i u sredini peterca pronašao Dejana Živčića koji je matirao domaćeg vratara za vodstvo Lekenika. Prije toga Španić je s lijeve strne lijepo ubacio, a na njegovu loptu zakasnio je Medven. Nakon primljenog pogotka igrači trenera Stjepana Gomerca preuzeli su potpunu kontrolu nad utakmicom.

derbi velika 1.jpg

Pokušaje Pinheira i Medvena zaustavio je gostujući vratar Đurđek, a već nakon pola sata igre napad domaćih je pojačao i iskusni Nikola Bucković. Nakon što se domaći igrači nisu najbolje snašli nakon jednog od mnogobrojnih kornera, gosti su zamalo postigli i drugi pogodak. Ponovno je sjevnula kontra s desne strane, ali domaća obrana je ovoga puta bila na mjestu. U 42. minuti Medven je uzdrmao vratnicu, a samo tri minute kasnije iskusni Zlatko Palčić je donio izjednačenje.

Igrači s klupe donijeli preokret

U 57. minuti najviši u skoku nakon gostujućeg kornera bio je Marko Korečić, koji je zaprijetio prema domaćim vratima. Mačešić je uzvratio u 60., a njegov je udarac prohujao tik uz vratnicu. Lekenik je zaprijetio preko Ivana Đurđeka čiji je udarac obranio vratar Braje, a u 70. minuti nakon centrašuta iz nemoguće situacije od strane Marka Povrženića najviši u skoku bio je Željko Štulec koji je domaćoj momčadi donio vodstvo od 2:1, da bi u 83. još jedan igrač s klupe, Dražen Domjančić pogodio za 3:1 nakon što je udarac Šuleca obranio Đurđek.

derbi velika 2.jpg

-Jakost Vinogradara nije u prvih jedanaest, nego u cijeloj momčadi. Nama danas nisu igrala dva igrača koja su ostala na tribini (Likić, Dizdarević) a po kvaliteti su za udarni sastav. Produžena klupa garantira kvalitetu i borbu za vrh- kaže nam trener, Gomerac.

U sudačkoj nadoknadi gosti su preko Željka Kovačevića koji je realizirao najstrožu kaznu postavili konačnih 3:2.

U srijedu protiv Ogulina

Ovom pobjedom Vinogradar je preuzeo vodeću poziciju s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Lekenik. Prvenstvo se nastavlja, već u srijedu, 8. listopada kada momčad Vinogradara gostuje u Ogulinu kod istoimene domaće momčadi.

-Ova pobjeda ne znači ništa, ako ne pobijedimo u Ogulinu. Mi moramo ići utakmicu po utakmicu, a ta pobjeda će biti samo nadogradnja na ovu utakmicu protiv Lekenika- o idućoj utakmici će trener, Stjepan Gomerac.

derbi velika 3.jpg

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA, 7. KOLO
NK VINOGRADAR – NK LEKENIK 3:2 (1:1)

Mladina, gledatelja 200.
STRIJELCI: 0:1 Živčić (7), 1:1 Palčić (45), 2:1 Štulec (70), 3:1 Domjančić (83), 3:2 Kovačević (90- 11m)
NK VINOGRADAR: Braje, Vukić, Povrženić, Palčić (od 46. Mačešić), Španić, Gavarić, Medven (od 62. Štulec), Pinheiro (od 81. Domjančić), Kutleša (od 30. Bucković), Galić, Lončar. TRENER: Stjepan Gomerac
NK LEKENIK: N. Đurđek, Jolić (od 46. Marović), Marić, Bezić, Korečić, Živčić (od 72. Alapić), Garba, Balen, Grgić (od 46. I. Đurđek), Kovačević, Cerjak (od 46. Golić). TRENER: Zoran Buinac

Podijeli