Novosti Sport Događanja

Pobjedu na Eko trailu odnijeli Lovelos Slovinac i Veronika Jurašć

03.09.2015. / Nefertum IT
Tradicionlni Jaskanski Eko trail maraton po šesti je puta održan prošle nedjelje, 30. kolovoza. Na jednoj od najzahtjevnijih staza u Hrvatskoj sa startom i ciljem na Poljanicama nastupilo je ukupno 97 natjecatelja ljubitelja prirode i trčanja.

Maraton je ove godine pružio dvije kategorije, takozvani “mali maraton” sa stazom dužine 13 kilometara kojoj se odazvalo 68 trkača te tradicionalna staza maratona duga 43 kilometra na kojoj je svoju snagu i izdržljivost odmjerilo 29 trkača.

ekotrail2.jpg
(foto: Ana Marija Jugović)

Na maratonu je pobjedu odnio prošlogodišnji pobjednik Lovelos Slovinac iz AK Maksimir ispred Nikole Smolića iz AK Sljeme te slovenskog trkača Mitje Volčanšeka, dok je prva od maratonki bila, već tradicionalna pobjednica, Veronika Jurišić ispred Adrijane Šimić i Sandre Juhaz, sve tri članice AK Sljeme.

maratooon.jpg
(foto: Ana Marija Jugović)

Pobjednik malog maratona  je  Kristijan Rubinić iza kojeg su dotrčali Željko Konosić  član AK Jastreb 99 i Juraj Tisanić, član Zagorje Adventure Team-a. Među trkačicama najbolja je bila Maja Marukić iz AK Sljeme ispred Gabrijele Šalković iz KA-tima i Jelene Brezak, članice AK Sljeme.

ekotrail3.jpg
(foto: Ana Marija Jugović)

Unatoč zahtjevnosti staze, svi trkači u cilj su ulazili sa smiješkom i željom da u ovoj utrci sudjeluju i sljedeće godine ukoliko se maraton, s obzirom na najavu o gašenju, ipak nastavi održavati.

Podijeli