Novosti Sport Događanja

Početkom lipnja u Dragovanščaku započinje malonogometna liga Prigorja

20.05.2016. / Nefertum IT
Početkom lipnja na igralištu u Dragovanščaku već tradicionalno u organizaciji Malonogometnog kluba Prigorac započinje malonogometna liga Prigorja koja se ove godine igra po šesnaesti puta. Do sljedećeg petka, 27. svibnja do 19 sati primaju se uplate za sudjelovanje na ligi, koja službeno započinje 3. lipnja. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 500 kuna, a sve potrebne informacije mogu se dobiti na brojeve mobitela 098/700-239 i 091/592-3466 ili na mnkprigorac@gmail.com.

liga velika.jpg

-Prvi petak u mjesecu kojim završava proljeće i počinje ljeto privlačan je osim za mnoge natjecatelje i za brojne gledatelje koji uživaju na friškom zraku. Ove godine liga se igra pod generalnim pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela, Sportske zajednice grada Jastrebarsko te Zagrebačke županije, a suorganizator je Turistička zajednica grada Jasatrebarskog-ističi organizatori.

Počeci lige 2001. godine

Liga je nastala nakon ideje članova malonogometne ekipe Prigorca koja se natjecala u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi gdje je dva puta osvojila u sjevernoj skupini prva mjesta. Nakon tih sezona 1999./2000. i 2000./01. kad momčad nije na kvalifikacijskim turnirima u Pločama i Splitu uspjela izboriti prvoligaški status cilj je usmjeren na organizaciju lige i turnira. Prva liga Prigorja organizirana je 2001. i tada je nastupilo osam momčadi, uglavnom iz okolnih sela. Glavni pokretači lige bili su Nedjeljko Kozlovac i Zdenko Vuković Cena koji je tom prilikom napisao i prve propozicije.

liga velika 1.jpg

Osim najpoznatijih igrača jaskanskog kraja među kojima su bili predstavnici malonogometne ekipe Jastreb koja se nekoliko godina natjecala i u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, na ligi su prethodnih petnaest godina nastupili mnogi poznati igrači kako malog, tako i velikog nogometa.
Od malonogometnih imena među najpoznatijim su hrvatski reprezentativci Damir Katovčić, Stjepan Pavlic, Mario Švigir, Tomislav Gričar, Josip Palić i Siniša Idrizi, dok su veliko nogometaše je predvodio Franjo Šeperić, Mladen Stipković,Željko Grdaković, Mladen Šelebaj, Brazilc Pinheiro.  

U prvoj godini održavanja lige na lokaciji u Dragovanjšćaku gdje se nalazi današnje igralište bilo je samo igralište, bez objekta da bi se liga danas igrala na lijepo izgrađenom i uređenom Sportsko rekreacijskom cetru Prigorje.

liga velika 2.jpg

Podijeli