Novosti Sport Događanja

Podjela bodova u prekrasnom ambijentu

02.05.2016. / Nefertum IT
Mladina je jučer bila poprište derbi utakmice 3. HNL između dviju prvoplasiranih momčadi, Vinogradara i Novigrada koji je u vinorodni jaskanski kraj došao s nizom od četrnaest uzastopnih pobjeda. Htjeli su domaćini koji također ovog proljeća ne znaju za poraz prekinuti taj niz i nokautirati odlične goste iz Istre. U izuzetno zanimljivih 90. minuta punih tempa i nadmudrivanja s jedne i druge strane konačnih 2:2 bio je najpošteniji rezultat utakmice u kojoj za trobodm više mogu žaliti domaći igrači koji su u 85. minuti imali mat poziciju s jedanaest metara. No, udarac iskusnog Gorana Ljubojevića pročitao je gostujući vratar Vedran Beblek.

derbi velika 1.jpg

Iako se radilo o utakmici treće lige, ona je svojim tempom i atmosferom imala sve odlike drugoligaškog susreta. Pohodili su Mladinu i gostujući navijači koji se u fer i korektnom navijanju, baš kao i domaći kibici popratili ovaj susret kojeg je pokvarila tek dosadna kiša koja je neumorno padala tijekom cijelog dana te sudac Mario Cindrić koji nije znao odgovoriti izazovima derbi utakmice (u više je navrata oštetio domaću momčad, op.a).

derbi velika 3.jpg

Eurogol Marka Dušaka

Utakmica je započela u svečanom ozračju jer je Ivan Rubinić ispred nogometnog kluba Vinogradar, mlađeseniorskom doprvaku Europe u hrvanju, Antonio Kamenjaševiću bivšem članu kadetske i juniorske momčadi uručio cvijeće za nedavni uspjeh u bugarskom gradu Ruse.

derbi velika.jpg

Težak i vodom natopljen teren predstavljao je momčadima problem u kombinatornom dijelu igre, no borbenost i zalaganje bili su na najvišem mogućem nivou; u svaki duel išlo se bespoštedno.

Na prvo veće uzbuđenje čekalo se do 25. minute kada je Novigrad preko Bjelanovića došao u vodstvo. U samo dvije posljednje minute prvog dijela Vinogradar je stekao prednost. Najprije je na veliko oduševljenje domaćih pristaša Željko Štulec poravnao rezultat, a tek što je na semaforu zasvijetlilo 1:1, eurogolom Marka Dušaka s ruba šesnaest metara Vinogradar je poveo s 2:1.

derbi velika 2.jpg

Ušla je domaća momčad u nastavak susreta s dvojicom svježih igrača, klupskom legendom Markom Povrženićem i Filipom Rihtarom, a sve sa ciljem traženja trećeg pogotka koji bi definitivno razriješio pitanje pobjednika.

derbi velika 6.jpg

Dušak koji je u posljednjim trenucima prvog dijela doveo domaću momčad u vodstvo u 54. je minuti promijenio smjer lopti koja je odsjela iza leđa domaćeg vratara Gorana Bašića. Jurnuli su domaćini nakon toga svim snagama prema naprijed, živio je Novigrad od 60. do 80. minute jako opasno.

derbi velika 4.jpg

U 63. minuti sudac Cindrić mirne je duše mogao pokazati na jedanaesterac kojeg je vidjela cijela tribina koja je skočila nakon prekršaj nad Ljubojevićem. Ostao je nijem, no zato se oglasio u 85. minuti kada je prekršajem zaustavljen Marko Povrženić. Loptu je uzeo Ljubojević čiji je udarac gostujući vratar Beblek pročitao odnijevši posljednju nadu domaćinima da mogu zaustaviti novigradsku seriju.

Posljednji sučev zvižduk gostujući igrači i navijači dočekali su u zagrljaju i pjesmi jer je klub iz Istre koji ove godine slavi sedamdesetu obljetnicu postojanja stigao pred vrata raja jer ih od matematičke potvrde prvog mjesta dijeli samo jedan bod.

derbi velika 5.jpg

Reakcije na utakmicu

Roy Ferenčina (NK Vinogradar):
„Čestitam protivničkoj ekipi i treneru na odličnoj utakmici. Gledajući cijelu godinu oni su zaslužili to prvo mjesto, a meni je jedino žao što mi u ovom sastavu nismo od početka godine jer bi to bila drugčija priča. Što se tiče utakmice, ona je bila odlična. Prvo poluvrijeme priaplo je gostima, dok smo mi u drugom bili daleko bolji. Mogu žaliti za pobjedom jer smo imali stopostotnu šansu iz penala da riješimo utakmicu u svoju korist.“

derbi velika 7.jpg

Dinko Jeličić (NK Novigrad): „Utakmica je bila na visokom drugoligaškom novou. Mogli smo vidjeti jako puno dobrih momenata nogometne igre; borbenost, agresivnost, rezultatske preokrete i lijepe golove čime su oba kluba pokazala da zaslužuju Drugu ligu. Mi u startu nismo imali nekih ambicija, no s vremenom smo rasli kao ekipa, a tako je rasao i cijeli klub kojem se ove godine sve poklopilo.“

3. HNL, 25. KOLO
NK VINOGRADAR – NK NOVIGRAD 2:2 (2:1)
STRIJELCI:
0:1 Bjelanović (25), 1:1 Štulec (44), 2:1 Dušak (45), 2:2 Dušak (AG-54)
NK VINOGRADAR: Bašić, Španić (od 46. Rihtar), Dušak, Ristovski, Ljubojević, Strjački (od 74. Miloš), Gavarić, Špehar, Filipović (od 46. Povrženić), Dalić, Štulec. TRENER: Roy Ferenčina
NK NOVIGRAD: Beblek, L. Čakarun, Gavrić, Valenta, Glavaš, M. Čakarun (od 59. Caput), Bjelanović, Žabec (od 80. Polić), Muminović, Ismaili (od 51. Batelić), Grujević. TRENER: Dinko Jeličić  

Podijeli