Novosti Sport Događanja

Preko 120 natjecatelja na međunarodnoj Žumberačkoj utrci

07.09.2016. / Nefertum IT
21. međunarodna Žumberačka utrka održana je protekle subote, 3. rujna. Utrka je okupila 120 natjecatelja, od čega 29 žena i 91 muškarca. Osim utrke za odrasle organizirana je i dječja utrka.

Na cilj u Sošice prvi je došao atletičar Tamas Nagy iz Mađarske i to uvremenu od 0:53:37. Član AK Žumberak i legendarni hrvatski atletičar Drago Paripović došao je do cilja kao osmi. Kod žena pobijedila je Tunde Szabo iz Mađarske u vremenu 1:03:37.

uskoci utrka1.jpg

Žumberačku utrku završili su svi prijavljeni atletičari, a sponzori su osigurali vrijedne novčane nagrade i poklone domaćih proizvođača sa Žumberka, općine Žumberak i od PP “Žumberak- Samoborsko gorje”.

U Sošicama je tijekom popodneva održana dječja utrka u više kategorija i koja svake godine privuče velike broj djece iz Žumberka, Samobora i drugih sredina. Sva djeca dobila su vrijedne poklone, a za sve sudionike su bile osigurane majce i ručak.

uskoci utrka2.jpg

U ekipnom dijelu kod žena prvo mjesto osvojile su članice AK Maksimir, drugo mjesto pripalo je AK Moslavini i treće AK Žumberak. Kod muških prvo mjesto pripalo je AK Otpisani iz Bosne i Hercegovine, drugo mjesto AK Žumberak i treće AK Benedek team iz Mađarske.

uskoci utrka4.jpg

Posebnu nagradu dobio je Hrvoje Habuš koji je otrčao 20 Žumberačkih utrka.

Ova utrka održava se zahvaljujući Žumberčanima Janku Radiću i Borisu Smičiklasu koji su nositelji ove utrke već puna dva desetljeća. Svi koji su posjetili žumberački kraj bili su oduševljeni organizacijom utrke, predivnom prirodom i najavili da će doći i iduće godine.

uskoci utrka3.jpg
Foto: Lana Tedesci i Janko Radić

- Na jedan dan oživio je naš Žumberak i hvala onima koji iniciraju ovakva okupljanja. U utrci je ove godine, a kao i prijašnjih uspješno sudjelovalo više Žumberčana i koje predvodi Željko Goleš, Nikica Vrabac, Franjo Bernardić, Nino Radić – poručili su Žumberački Uskoci.

Podijeli