Novosti Sport Događanja

Prijave u tijeku: Bliže se Pribićki susreti i Turnir sela

29.07.2020. / Ivana Ćurić

Svi pravi Pribićanci znaju gdje im je biti drugog vikenda u kolovozu. Vrijeme je to već tradicionalno rezervirano za Turnir sela i Pribićke susrete na igralištu NK Pribić koji je i glavni organizator.

Sportsko-zabavno događanje koje okuplja sve Pribićance, bez obzira jesu li ostali u svom kraju ili žive negdje drugdje, održat će se 8. i 9. kolovoza, a održava se već 42. godinu zaredom.

Subota je rezervirana za turnir sela pribićkog kraja koji počinje u 14 sati. Ekipe se mogu prijaviti na brojeve telefona 091 766 2998 (Alen) i 099 513 4260 (Marijo), a kotizacija iznosi 400 kn po ekipi. Izvlačenje skupina održat će se dan ranije, u petak, s početkom u 20 sati. Za najbolje ekipe turnira osigurane su nagrade, pa će tako trećeplasirana ekipa dobiti gajbu pive i pehar, drugoplasirana ekipa dvije gajbe pive i pehar, a pobjednik turnira uz pehar će dobiti i odojka. Subotnji dan završit će se uz grupu Impulse koja će se pobrinuti za dobar štimung.

U nedjelju s početkom u 16 sati slijede tradicionalni pribićki susreti uz najbolju tombolu u kraju, bogatu gastro ponudu i grupu Maestral, te naravno, tradicionalne seoske igre, vuču kola, obaranje sa brve, nošenje jaja, skakanje u vreći, tačke, bacanje kamena s ramena, ispijanje pive, ruđenje kukuruza, potezanje konopa...Naravno, organizatori su mislili i na epidemiološke mjere pa se tako preporučuju maske, ali nisu obavezne, upozoravaju da se drži razmak tijekom seoski igara koliko je moguće, na vidljivim mjestima bit će i dezinfekcijska sredstva, a jedini uvjet za goste je da ostave svoje osobne podatke inače neće moći na igralište.

Pribićki susreti povezani su s proslavom Šikustova, tj. danom župne crkve koja nosi ime Svetog Siksta i gdje će se u nedjelju 9. kolovoza Pribićanci također okupiti na svetoj misi. Šikustovo se slavi 7. kolovoza, a Susreti se održavaju vikend nakon toga.

Podijeli