Novosti Sport Događanja

Prijavite se na 24. Jaskanski polumaraton – Memorijal Predrag Bošnjak

09.05.2023. / Damir Žbulj

Bilo je to sada već davne 1999. godine, kad se u glavama lokalnih entuzijasta rodila ideja za organizacijom prvog Jaskanskog polumaratona. Za grad bez atletskog kluba, neke atletske tradicije i nikakvog atletskog natjecanja bilo je u najmanju ruku čudno.

"Probijanje leda u organizaciji takvog natjecanja više je ličilo na prve ekspedicije koje su krenule put Divljeg zapada. Kaos na prijavama na dan utrke, ručno mjerenje, začuđeni pogledi prolaznik..."

"Više od dva desetljeća kasnije, Jaskanski je polumaraton sportska ikona, utrka koju ne preskaču vrhunski trkači, koji će odmjeriti snage na iznimno zahtjevnoj stazi na 21 km, ali niti rekreativci spremni za obaranje osobnih rekorda na utrkama na 5 ili 10 kilometara," poručili su organizatori iz Atletskog kluba Jastreb 99.

Bit će ovo 24. izdanje Jaskanskog polumaratona, Memorijala Predraga Bošnjaka, nikad prežaljenog predsjednika Atletskog kluba Jastreb 99!

Legendarna utrka će se održati u nedjelju, 21. svibnja, s početkom u 9 sati na Strossmayerovom trgu.

Prijave su otvorene putem Stotinke [PRIJAVA], a osim prestižnog naslova pobjednika Jaskanskog polumaratona, pobjednike očekuju i bogate sponzorske nagrade.

Podijeli