Novosti Sport Događanja

Prijić-Krk 4:1!

13.05.2019. / Juraj Odrčić

Na krilima četverostrukog strijelca, nezaustavljivog Igora Prijića nogometaši Vinogradara ostvarili su novu pobjedu u pohodu na treći uzastupni naslov prvaka 3. HNL Zapad.

U tjednu uoči utakmice došlo je do promjene na trenerskoj poziciji zelenih. Klub je sporazumno raskinuo sa dosadašnjim trenerom Velimirom Vidićem koji je u klubu bio prisutan proteklih  šest godina kao igrač, pomoćni trener te naposljetku kao trener seniorske momčadi. Za novim trenerskim rješenjem klub je posegnuo u „vlastito dvorište“ te je dosadašnji trener kadeta Sanjin Lucijanić promoviran u trenera seniorske ekipe. Riječ je o relativno mladom, ali već iskusnom karlovačkom stručnjaku iza kojeg je iskustvo vođenja Karlovca u 1. HNL te rada u Saudijskoj Arabiji kao dio stožera Zorana Mamića.

Prije samog početka utakmice klub je prigodnim poklonom, dresom sa brojem 100 darivao svog najboljeg strijelca Igora Prijića koji je u 91 nastupu za Vinogradar postigao 100 pogodaka. Očito je to iznimno motivirajuće djelovalo na Prijića koji je goste sa otoka ispratio natrag sa četiri pogotka u njihovoj mreži te se nezaustavljivo juri prema tituli najboljeg strijelca u nacionalnim ligama koje se igraju pod okriljem HNS-a.

Utakmica je igrana po izrazito teškim vjetrovitim uvjetima što je otežavalo igru, ali zeleni su prvi dio odradili jako dobro, da bi nagrada stigla u vidu kaznenog udarca kojeg je izborio Mislimi te realizirao Prijić u 32. minuti. U drugo poluvrijeme Krk izlazi odlučnije i spreman iskazati svoj napadački potencijal te već u 49. minuti preko Josipovića poravnavaju rezultat. Vinogradar brzo reagira i samo tri minute kasnije Prijić izlazi sam pred gostujućeg vratara Magaša, zaobilazi ga te šalje loptu u praznu mrežu za 2:1. Pokušavali su gosti nakon toga, no nisu uspjeli iskoristiti dvije izgledne prigode, a sigurno im nije pomoglo ni isključenje Kurolta dvadesetak minuta prije kraja susreta. Utakmicu u mirne vode usmjerava Prijić pogotkom za 3:1 u 83. minuti, a minutu kasnije cijela Mladina je na nogama! Prijić je postigao možda i pogodak sezone. Primio je loptu gotovo na centru, vidio da je Magaš izašao sa gol linije te ga fantastično prebacio sa preko 40 metara!

Vinogradar je četiri kola prije kraja prvenstva vodeći sa devet bodova prednosti ispred drugoplasirane Dubrave te je naslov prvaka samo pitanje trenutka. Već u srijedu zelenima slijedi neugodan ispit na Krimeji gdje će im se suprotstaviti trećeplasirani Orijent koji pokušava dohvatiti Dubravu na drugoj poziciji i plasman u 2. HNL iduće sezone. Zahvaljujući velikoj bodovnoj prednosti Vinogradaru ovaj susret nije toliko sudbonosan kao domaćinima koji nemaju pravo ispustiti više niti jedan bod do kraja prvenstva pa će tako izostanci kartoniranih Povrženića, Bagarića i Mislimija gurnuti u plan mlade zelene talente na koje trener Lucijanić svakako računa u budućnosti. (LC)

 

VINOGRADAR-KRK 4:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Prijić (32 – 11m), 1:1 Josipović (49), 2:1 Prijić (51), 3:1 Prijić (83), 4:1 Prijić (84)

VINOGRADAR: Šolčić, Povrženić, Bagarić, Ivkovčić, Kelava (63 Čakarun), Handžić (75 Pavlešić), Prijić, Banić, Grdenić (46 Vukić), Dučkić, Mislimi

KRK: Magaš, Con, Kurolt, Čuturilo, Totić, Zec, Mijić (46 Alilović), Golić, Brdar, Frančišković (78 Pejić), Šimunović (46 Josipović)

Podijeli