Novosti Sport Događanja

Prijić ušao u klub 100, Vinogradar sve bliže naslovu!

29.04.2019. / Redakcija

Nakon uskršnjeg poraza koji polako postaju tradicija Vinogradara, momčad iz Mladine se vratila na pobjednički kolosijek. Zeleni su na krilima dvostrukog strijelca Igora Prijića pobijedili HAŠK koji je predvođen bivšim zelenim igračima Milošem i Ristovskim te iskusnim „brkom“ sa klupe Ilijom Lončarevićem odigrao dobru utakmicu, no više od čvrstog otpora nisu mogli.

Gosti su od samog početka pokušavali kombinatorikom i pas igrom, no bez prave opasnosti, da bi zeleni poveli u 10. minuti. Ivkovčić je uputio dubinsku loptu prema Prijiću koji se izvukao na lijevu stranu i fantastičnim volejem pogodio suprotne rašlje nemoćnog Spudića. Posebno su zeleni pokušavali preko lijeve strane gdje su se Povrženić i Mislimi sjajno nadopunjavali, a jednom prilikom se brzi Mislimi sjurio u kazneni prostor gdje ga je srušio Pierobon i sudac Rajko je pokazao na bijelu točku.

Odgovornost je preuzeo Prijić te poslao Spudića u jednu, a loptu u drugu stranu za svoj stoti pogodak u zelenom dresu. Za ovakvo postignuće Prijiću je bila potrebna samo 91 utakmica (prvenstvo i kup) što znači da u prosjeku zabija više od gola po utakmici u zelenom dresu kojega nosi od 2016. godine. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao premda su obje momčadi imali još nekoliko prigoda.

Vinogradar i dalje uvjerljivo predvodi trećeligašku karavanu sa 66 osvojenih bodova odnosno osam bodova prednosti ispred drugoplasirane Dubrave. Zelenima predstoji dvostruki program ovog tjedna budući će u srijedu gostovati kod Opatije koja domaće utakmice igra u Rijeci na Kantridi, a nakon gostovanja podno kultnih stijena Vinogradar u subotu ponovno gostuje ovoga puta u županijskom okršaju protiv Vrbovca. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola što znači da je Vinogradaru za treću uzastopnu titulu potrebno osvojiti još 14 bodova. (LC)

 

Vinogradar-HAŠK 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Prijić (10'), 2:0 Prijić (34' 11m)

Vinogradar: Šolčić, Ivkovčić, Bagarić, Grdenić, Povrženić (71 Čakarun), Mislimi, Dučkić, Rajnović (54 Džida), Handžić, Banić, Prijić (84 Kurečki). Trener: Vidić.

HAŠK: Spudić, Vinković, Kondres, Miloš, Dinažević (61 Zelenika), Pierobon (46 Blaževski), Matteoni, Ristovski (71 Balabanić Džoić), Aščić, Karoglan, Karačić. Trener: Lončarević

Podijeli