Novosti Sport Događanja

Prvo slavlje za CB Madonu Kupinec

20.06.2016. / Nefertum IT
Slavljem igrača CB Madone iz Kupinca završilo je ovogodišnje šesnaesto izdanje malonogometne lige Prigorja koja se već tradicionalno igrala u Dragovanščaku. U boj za prestižnu titulu krenulo je četrnaest momčadi, a organizatori su se ove godine odlučili na manje organizacijske promjene te je liga igrana kroz tri vikenda što se pokazalo kao pun.

-U odnosu na prošlu godinu sve je bilo puno jače. Imali smo jako dobru posjetu, a uz to prijavljene momčadi bile su puno jače. Sve to doprinjelo je najkvalitetnijem nogometu do sada kojeg su dodatno podigli prvoligaški igrači, te Dejan Lovren koji je zaigrao za momčad iz Krašića- ispričao nam je vidno zadovoljni tajnik Malonogometnog kluba Prigorac, Nedeljko Kozlovac.

prigorac velika.jpg

Branitelj naslova pokleknuo u finalu

Nakon izuzetno zanimljivih četvrfinalnih utakmica u kojima su pobjednika odlučivale nijanse, završnu večer izborili su CB Madona, MNK Gornja Zdenčina, NC Mazana te domaćin MNK Prigorac. Iako su domaći španeri na poluvremenu polufinalne utakmice vodili protiv CB Madone s 2:0, u nastavku susreta pojačani gosti preokrenuli su susret u svoju korist slavivši s 4:2 trasiravši tako put u finale gdje su ih čekali branitelji naslova, igrači NC Mazane koji su nakon udaraca sa sedam metara svladali Gornju Zdenčinu.

prigorac velika 2.jpg

Ipak, igrači Gornje Zdenčine imali su razloga za slavlje budući da im je pripalo treće mjesto nakon pobjede od 4:2 nad Prigorcem.

prigorac velika 1.jpg

CB Madonna za koju su zaigrali igrači Uspinjače u finalnom je dvoboju bez većih poteškoća svladala NC Mazanu za prvu pobjedu na ligi Prigorja do koje su je predvodili najbolji igrač i strijelac lige, Darko Duvnjak te Josip Gusković. Ivanu Povrženiću koji je čuvao gol drugoplasiranog NC Mazana pripala je nagrada za najboljeg vratara turnira.

prigorac velika 3.jpg

U revijalnom dijelu završnice sastale su se dvije veteranske ekipe; Stari škanjci i Veseli dečki, gdje su pobjedu rezultatom 2:1 slavili Stari škanjci.

Nikola Šoić rekao zbogom Prigorcu

Završnica ovogodišnje lige bila je i oproštaj dugogodišnjeg kapetana Prigorca, Nikole Šoića od malog nogometa. Posljednjih osam sezona Šoić je proveo u klubu iz Dragovanščaka gdje je mogli bismo reći stekao i status klupske legende za što ga je klub i prigodno nagradio.

prigorac velika 4.jpg

-On nikada ništa nije tražio, igrao je sa srcem za naš klub. Svojim pristupom i zalaganjem bio je uzor mlađim igračima. Koliko smo ga cijenili i poštovali pokazuje i ova gesta, jer do sada nitko prije njega prilikom prestanka igranja nije dobio ovak znak zahvale- rekao nam je Kozlovac.

REZULTATI TAVRŠNICE
ČETVRTFINALA:
MNK Gornja Zdenčina-MNK Slavetić 4:3, MNK Prigorac-Klub prijatelja dobrog vina „Braceki“ 4:1, CB Madona Kupinec-Patrik-Term 3:1, NC Mazana-CB Mirjana 3:0  
POLUFINALA: NC Mazana-MNK Gornja Zdenčina 0:0 (8:7-7m), CB Madona Kupinec-MNK Prigorac 4:2
ZA TREĆE MJESTO: MNK Gornja Zdenčina- MNK Prigorac 4:2
FINALE: CB Madona Kupinec-NC Mazana 4:1


Podijeli