Novosti Sport Događanja

Punoljetni polumaraton s 344 trkača

23.05.2016. / Nefertum IT
Rekordan broj od 344 natjecatelja sudjelovao je na 18. Jaskanskom polumaratonu koji je svoj start imao jučer točno u 10 sati u samom srcu Jaske, na Strossmayerovu trgu. Trčalo se po izuzetno toplom vremenu i pri velikom UV indeksu opasnosti od zračenja, poznatom tradicionalnom trasom dugom 21 kilometar iz Jaske prema Gornjoj Reki pa kroz Kupeč dol, Prodin dol preko Ivančića do Svete Jane prema Črnilovcu te natrag u Jasku.

polumaraton2.jpg

Polumaratonu su se pridružili trkači iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja, Slovenije i Bosne i Hercegovine što je i ovaj „punoljetni“ maraton učinilo međunarodnim.

- Ove godine imamo izuzetno puno prijavljenih trkača što pokazuje da je pokret trčanja u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj krenuo naprijed. Imamo puno trkača koji su prvi puta došli na polumaraton, rade u trkaćkim klubovima – kazao je gospodin Vladimir Brezarić iz A.K. Jastreb 99.

polumaraton5.jpg

Ove godine u utrku se uključio i velik broj Jaskanaca, njih preko 60, sve redom članovi A.K. Jastreb 99 ili pak polaznici Škole trčanja. Veliku zanimljivost donio je i dvoboj parova na trkaćoj stazi:

- Jaskanci su se malo združili i mali rivalitet postoji između trkaćih grupica. Vinari su dali svoje kao sponzori, a ima i mladeži koji nasljeđuju ta iskustva pa se pojavljuju dvoboji na stazi. Kao što je obitelj Tomac koji se natječe protiv obitelji Kokota. I udružila se ekipa koja radi šampanjac. Nije bitno pobijetiti, ma bitno da se druži – dodao je Brezarić.

polumaraton6.jpg

Ipak, na stazi koja slovi kao najzahtjevnija u toj disciplini slavio je gost iz A.K. Dubrovnik Ante Živković, drugi je bio Hrvoje Zebić iz A.K. Maksimir a treći Matej Poljanšek iz Slovenije. Kod žena nije bilo iznenađenja – Veronika Jurišić iz A.K. Sljeme opet je sa osmjehom na licu ušla kao prva u cilj. Druga je bila Ivana Svetić Kasović iz A.K. Dinamo Zrinjevac, a treća Helena Gleđa iz A.K. Maksimir.

polumaraton4.jpg

Od jastrebova najbrži su  bili Antonio Marečić, Josip Bek i Zdenko Pučar, a kod žena Maja Resman, Vesna Grgona i Andreja Režek.
Osim polumaratona trčala se i 5 kilometara duga gradska utrka u kojoj je prvi ciljem prošao Nikola Škvorc iz A.K. Rudolf Perešin, drugi i treći su bili Elvis Hodžić i Melvin Sadiković iz A.K. Krajišnik. Nives Zebić iz A.K. Maksimir bila je prva kod žena, Ines Mahovlić Krpan iz A.K. Forca a treća Nola Jandrečić iz KCIPT Samobor.

Od jastrebova najbolji su bili Željko Konosić, Bruno Vađina i Marko Gvozdanović, a kod žena Tereza Vuković Butorac, Ines Sečen i Jana Frkonja.

polumaraton3.jpg

Osim glavnih utrki, održane su i dječje utrke za školarce i pretškolce, a cijelu atmosferu na Štrosu ugrijale su i člance Zumba Jaske.

polumaraton1.jpg

Posebnu zahvalu organizator A.K. Jastreb 99 upućuje Policijskoj postaji Jastrebarsko i DVD Jastrebarsko na besprijekornom osiguranju natjecatelja, kao i Hitnoj službi Doma zdravlja Jastrebarsko na strpljivom praćenju natjecatelja po našim  „bregima“.



Podijeli