Novosti Sport Događanja

Sanjin Lucijanić – istinski profesionalac na čelu Jastrebova

05.07.2022. / Redakcija

Na kraju ove uspješne sezone za sve momčadi Jastrebova, pa tako i za seniore Jaske Vinogradara, razgovarali smo s Karlovčaninom Sanjinom Lucijanićem, istinskim nogometnim profesionalcem, koji je kormilo Jastrebova preuzeo u prvom dijelu sezone 2021/2022. Prije njega Jaskine seniore uspješno su nekoliko sezona vodili Damir Katovčić, Mislav Bradvić i Viktor Šimanović, koji su u svojem mandatu osvojili tri Kupa Nogometnog saveza Jastrebarsko i uspjeli oformiti kvalitetnu i stabilnu momčad, koja i sada čini okosnicu Jastrebova. Svakako pritom treba spomenuti i vrijednu upravu kluba na čelu s Alenom Vučinom, a potom sa sadašnjim predsjednikom Marinom Bankovićem.

Na početku sezone, koja je za nama, Jaski je pripojen igrački i stručni kadar Nogometnog kluba Vinogradar, a klub s Centrale promoviran je u višu ligu.

Navijače i poklonike najstarijeg jaskanskog kluba sigurno zanima tko je zapravo Sanjin Lucijanić. Rođen je 21. travnja 1976. u Karlovcu, a kroz cijeli život radi i živi nogomet. Do sada je trenirao seniore Karlovca (1. HNL), Lučkog (2. HNL), Ogulina i Vinogradara (3. HNL) te Karlovca i Ogulina (4. HNL). Bio je voditelj nogometne škole NK Karlovac, voditelj škole FC Erbil (Irak), instruktor Hrvatskog nogometnog saveza za Središte Zagreb, trener selekcije do 21. godine kluba Al-Nassr u Saudijskoj Arabiji te pomoćni i kondicijski trener iračkog kluba Erbil.

Uz to što trenira Jasku Vinogradar, s igračima trenira i individualno. Navija za zagrebački Dinamo, a najveći motiv mu je sin Mateo star dvije i pol godine. Sanjinu je uzor njegov otac Stjepan koji je uspješan trener Jaskinih juniora. Zajedno s ocem Sanjin je u dogovoru s upravom našeg kluba napravio plan i za budućnost klupskog podmlatka.
- Želja nam je promovirati jaskansku djecu jer će oni sutra činiti okosnicu seniora. Skenirali smo stanje i želja nam je redove seniora popunjavati s najvećim juniorskim talentima. Prezime poput Celića jamči lijepu budućnost - kaže Sanjin.

U svom osvrtu na seniorsku sezonu 2021/2022. trener Sanjin Lucijanić je rekao da je sezona je bila turbulentna.

- Nije lagano od dva kluba napraviti u kratkom vremenu spoj kvalitete iz dva ranga natjecanja, stvoriti kemiju unutar ekipe i promovirati mlade igrače. Uz probleme koje smo imali na početku sezone, na kraju smo uspjeli i debelo nadmašiti sve postavljene ciljeve. Želja nam je i dalje ići u istom smjeru u kojem smo završili prošlu sezonu – možemo i bolje i jače - kaže on.

U sljedećoj sezoni bit će teško nastaviti nevjerojatan niz u kojem je završena sezona – 25 utakmica (od toga 18 prvenstvenih) bez poraza. Pred Sanjinom Lucijanićem i njegovom momčadi je radno ljeto.
- Niz od 25 utakmica bez poraza je respektabilan i nisam ga u mojih 26 godina nogometne karijere doživio puno puta. Naša momčad bit će aktivna sve do početka srpnja, a već početkom kolovoza krećemo sa službenim pripremama za novu sezonu - kaže i dodaje - Zahvaljujem svima – igračima, upravi, sponzorima, oružarima, gospođi koja se brine da dresovi i sva oprema budu čisti, svim našim navijačima i, naravno, našim obiteljima.

Vidimo se na Stadionu Marijana Bradvića na početku sezone 2022/2023!

Galerija slika

Sanjin Lucijanić – istinski profesionalac na čelu Jastrebova

Podijeli