Novosti Sport Događanja

Senzacija na Mladini

29.10.2014. / Nefertum IT
Povijest se ponovila. Baš kao i prije tri godine nogometaši Vinogradara i danas su pobjedom nad Slaven Belupom osigurali ulazak među osam najboljih momčadi u Kupu Hrvatske. Pred lijepo ispunjenim gledalištem igrači trenera Stjepana Gomerca u svim su segmentima igre nadigrali goste iz Koprivnice. Za takvu su igru nagrađeni i uvjerljivom pobjedom od 3:0 do koje su došli u nastavku susreta.

hr kup velika 3.jpg

Dominacija domaćih igrača u prvom dijelu

Nakon početnog ispitivanja snaga u prvih desetak minuta na prvi pokušaj se čekalo do 11. minute kada je Slaven Belupo zaprijetio preko Filipa Ozobića iz slobodnog udarca koji je tukao ravno u vratara Ivana Jurić- Barea. Bio je to i jedini pokušaj gostiju u prvih 45. minuta. Domaći igrači prvi udarac na vrata Slaven Belupa su uputili u 16. kada je nakon centaršuta Marka Povrženića najviši u skoku bio Stefan Gavarić čiji je udarac glavom prošao tik uz vratnicu. Isti igrač pokušao je i u 21. minuti, a dvije minute kasnije zaprijetio je i novopridošli Domagoj Abramović.

hr kup velika 1.jpg

Domaća momčad u prvom dijelu još je zaprijetila preko Željka Štuleca koji je pucao ravno u gostujućeg vratara Dominika Picka, dok je nakon ubačaja iz kuta u režiji Marka Povrženića opasno zaprijetio Ivan Galić.

hr kup velika.jpg

Rani pogodak Dražena Domjančića usmjerio utakmicu

Nastavak susreta donio je i rješenje pitanja oko pobjednika. Pogodak Dražena Domjančića iz 50. minute bio je prekretnica, od koje se gosti iz Koprivnice nisu oporavili. Povukao je Domajnčić loptu od sredine terena te nanizao nekoliko Slavenovih igrača nakon čega je neobranjivo pogodio Picakovu mrežu.

hr kup velika 2.jpg

Četiri minute kasnije Mario Lončar je povisio na 2:0. Gosti su najbliže počasnom pogotku bili u 73. minuti, no vratar Jurić- Bare fantastičnom je intervencijom sačuvao svoju mrežu netaknutom. Konačan udarac gostima u 75. minuti zadao je najbolji pojedinac današnjeg susreta, Antonio Vukić nakon čega je moglo započeti veliko slavlje na tribinama, jer među sedam prvoligaša koji će igrati četvrtfinale Kupa je i četvrtoligaš Vinogaradar, koji je ovim rezultatom ponovio uspjeh od prije tri sezone.

hr kup velika 5.jpg

Reakcije trenera

Stjepan Gomerac (NK Vinogradar): „Ovim putem želim pohvaliti sve svoje igrače, jer su odigrali jednu discipliniranu i odgovornu utakmicu. Mi smo imali daleko veći motiv, a takve su utakmice onda i najlakše za trenera."

Elvis Scoria (NK Slaven Belupo): „Dojam je jako loš. Ja sam izmjenio sedam- osam igrača od zadnje utakmice, jer sam smatrao da trebam dati šansu i drugim igračima. Mi smo u pripremi utakmice znali da igramo protiv momčadi koja se natječe u četvrtoj ligi, ali po kvaliteti je ona drugoligaška. Mi nismo bili pravi, raspali smo se nakon prvog gola. Nakon toga nismo izgledali kao profesionalna momčad, nego kao momčad koja jedva čeka kraj utakmice.“

hr kup velika 4.jpg

OSMINA FINALA HRVATSKOG KUPA
NK VINOGRADAR – NK SLAVEN BELUPO 3:0 (0:0)
NK VINOGRADAR:
Jurić- Bare, Vukić, Povrženić (od 82. Bucković), Palčić, Mačešić, Gavarić, Galić, Domjančić (od 74. Kutleša), Lončar, Abramović, Štulec (od 89. Medven). TRENER: Stjepan Gomerac
NK SLAVEN BELUPO: Picak, Melnjak, Edson, Cesarec, Brlek, Delić, Fuštar, Novinić (od 53. Vugrinec), Barišić (od 61. Glavina), Plazanić (od 53. Purić), Ozobić. TRENER: Elvis Scoria
IGRAČ UTAKMICE: Antonio Vukić (NK Vinogradar)

Podijeli