Novosti Sport Događanja

Šezdesetak vozača jurilo Mladinom

13.06.2016. / Nefertum IT
Prvenstvo Europe u motocrossu ponovno je stiglo u Mladinu. Već tradicionalna sportska manifestacija koja okuplja ponajbolje europske vozače motocrossa za dane vikenda održana je na legendarnoj jaskanskoj stazi. Uz utrke koje su se bodovale za Prvenstvo Europe, vožene su i utrke u sklopu Prvenstva Hrvatske, a po prvi je puta utrka bodovana i za Međunarodno prvenstvo Hrvatske. Okupljeni vozači natjecali su se u kategorijama;  MX OPEN, MX 2, MX 85, MX 65 i MX 50. 

ep velika.jpg

Veći broj sudinika i posjetitelja

Na dobro pripremljenoj stazi svoje umijeće pokazalo je šezdesetak vozača iz desetak zemalja, a zanimljivost ovogodišnje utrke leži u činjenici kako je u Mladinu stigao čak i vozač iz Turske. Uspoređujući ovaj broj sa utrkama unazad nekoliko godina, vidljiv je porast broja natjecatelja, ali i gledatelja, koji su pogotovo u nedjelju mogli uživati u atraktivnim i neizvjesnim utrkama.

ep velika 1.jpg

-Prvog dana svim vozačima veliki problem bila je prašina, no danas su svi došli na svoje što je omogućilo da imamo i izvanredne utrke- rekao nam je tajnik Motocross kluba Jaska, Ivan Lafter.

Kako bi se gledatelji vratili u Mladini organizatori su za sve njih organizirali nagradnu igru gdje je glavna nagrada bilo osposobljavanje za vozača „A“ kategorije, a uz to dodijeljeno je i više godišnjih HAK-ovih članarina.

ep velika 2.jpg

Organizacija ovako značajne manifestacije zahtijeva veliki broj volontera koji su radili u pripremi, ali i provedbi cijelog događaja. Uz to, ovaj sportski događaj koji je najznačajniji na području Zagrebačke županije zahtijeva i značajna financijska sredstva.

-Na ovaj način očuvavamo ovaj sportski objet ali radimo i na popularizaciji ovog sporta- kratko nam je rekao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Vjeran Štublin.

ep velika 3.jpg

A podršku organizatoru ove je godine dala i Sportska zajednica grada Jastrebarsko.

-Motocross je tradicija Jastrebarskog i temelj odakle je krenuo motociklistički sport u Hrvatskoj. Drago mi je što je veći broj natjecatelja ove godine stigao u Jastrebarsko što pokazuje da su si organizatori dali truda- ispričao nam je predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat.

Moguća promjena staze

I dok je u subotu poteškoće vozačima zadavala velika prašina, nedjelja je pak donijela nove probleme. Kiša koja je pala natopila je stazu ipak u prevelikoj mjeri, zbog čega su neki usponi za vozače bili izrazito zahtjevni. Sve to dovelo je i do manjih promjena na samoj stazi, zbog čega organizatori za budućnost razmišljaju o promjeni staze.

ep velika 4.jpg

-Pred nama je rekonstrukcija staze, moramo je učiniti obzirom na uspone vodoravnom. Zbog toga više neće biti uspona, jer kada je loše vrijeme imamo određenih problema. Umjesto toga imat ćemo atraktivne skokove- rekao nam je za kraj Lafter.   

Podijeli