Novosti Sport Događanja

Šlatu treći mandat na čelu Sportske zajednice

27.05.2023. / Ivana Ćurić

Sportsku zajednicu Grada Jastrebarskog i dalje će voditi Domagoj Šlat. Povjerenje predsjedniku u trećem mandatu dala je Skupština Zajednice na izbornoj sjednici održanoj 18. svibnja.

Šlat je ujedno bio i jedini kandidat, a prilikom izlaganja svog četverogodišnjeg programa rada istaknuo je kako će se i dalje usmjeriti na poboljšanje sportske infrastrukture, punu podršku u radu s najmlađim sportašima te školovanje i dodatno usavršavanje trenerskog kadra.

Također, na vodstvu Zajednice je da osim sredstava osigurana iz Gradskog proračuna osiguraju i privuku dodatne izvore prihoda koji će se usmjeriti na klubove s ciljem poboljšanja kvalitete sustava treninga i natjecanja. Što se tiče kapitalne sportske infrastrukture, i dalje će se tražiti dodatni izvori financiranja kojima bi se osigurala realizacija projekata poput izgradnje atletske staze i nogometnog igrališta, uz sudjelovanje i uz podršku Grada Jastrebarskog.

Skupštinarima je istaknuo važnost potpore Grada Jastrebarskog u ovim zahtjevnim vremenima, bez koje ne bi bilo moguće realizirati sve ideje i ciljeve u prethodna dva mandata.

-Obaveza svih članica i Zajednice je da svojim radom i dalje opravdavamo to povjerenje koje imamo- istaknuo je Šlat.

Napomenuo je i kako Jaska u ovoj godini s ponosom nosi naslov Europskog grada sporta što je priznanje Gradu i Zajednici, ali svakako najviše i klubovima, te sportašima koji iz dana u dan pokazuju napredak i razvoj.

Uz novi mandat Domagoja Šlata izabran je i novi Upravni odbor Sportske zajednice koji čine dopredsjednik Ivan Hodak (Karate klub Jastreb) kojemu je to također novi mandat na mjestu dopredsjednika te članovi Tomislav Ciban (Stolnoteniski klub Jaska), Krešimir Radelja (Atletski klub Jastreb 99), Mateja Baltorinić (Svetojanske mažoretkinje), Danijel Slavić (Nk Jaska Vinogradar) i Davor Bradvić (Tenis klub Tenis Jaska).

U Nadzorni odbor izabrani su Darko Stipanec (5. mandat u NO), Ines Jerčinović i Nadica Žužak.
Domagoj Šlat prezentirao je i anonimnu anketu koju je ispunjavalo vodstvo klubova, odnosno članica Sportske zajednice.

-Anketa se odnosila na ocjenu rada vodstva Zajednice u mandatu od 2019. do 2023. godine, ali i na daljnje podizanje kvalitete rada i međusobne suradnje. Klubovi su ocijenili vodstvo s prosječnom ocjenom 4,64 (odlično), što je svakako motiv za daljnji rad. Osim ocjena, anonimnom su anketom prikupljeni i brojni prijedlozi koji će se svakako uzeti u obzir u novom mandatu-dodaju iz Zajednice.

 

 

(SZGJ)

Podijeli