Novosti Sport Događanja

Slavljem u derbiju zadržali prvo mjesto

23.03.2015. / Nefertum IT
Derbi utakmica 19. kola Međužupanijske nogometne lige odigrana je u Mladini gdje je domaći Vinogradar ugostio trećeplasirani Dinamo iz Odranskog Obreža koji im je u jesenskom dijelu prvenstva nanio poraz od 4:2. Htjela se momčad trenera Stjepana Gomerca revanširati gostima za taj poraz, a u svome naumu su i uspjeli te su nakon devedeset minuta igre slavili s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je u 64. minuti Domagoj Abramović iz kaznenog udaraca nakon što je rukom u svom šesnaestercu igrao Hrvoje Šimić.

derbij velika 1.jpg

Okupljeni gledatelji nisu mogli uživati u nekoj ljepotici, jer igrači Dinama su se opredijeli na obranu. Čak se nisu ustručavali zastavljati domaće igrače i pomalo grubim prekršajima. U takvoj igri domaćini se nisu najbolje snašli u prvom dijelu, no ulaskom Željka Tomića ubrzali su igru, a nakon jednog njegovog udarca kojeg je rukom zautavio Šimić stigli su i do pobjedonosnog pogotka, jer je s jedanaest metara precizan bio Domagoj Abramović.

Imao je Abramović još dva dobra udarca iz slobodnih udaraca s dvadesetak metara, no tada se intervencijama istaknuo vratar Dinama, Domagoj Kranjčec. Jedini udarac prema domaćem vratara Josipu Braji gosti su uputili sredinom prvog dijela, no mladi se vratar istaknuo lijepom obranom, te je sačuvao svoju mrežu nataknutom.

derbij velika 2.jpg

-Očekivali smo tvrdu utakmicu kao i u svakom derbiju. Nije tu bilo neke ljepote u igri i šansama. Mislim da je rezultat realan, te da smo zasluženo pobijedili- nakon utakmice će trener domaćih, Stjepan Gomerac.

Vinogradaru je ovo četrta proljetna pobjeda kojom su zadržali prvo mjesto s dva boda više od Lekenika.

-Četvrtu utakmicu uzastopce nismo primili gol, te vjerujem da ćemo u tom ritmu nastaviti i dalje. Šteta što nam se povrijedio standardni stoper Lončar, no vjerujem kako je povreda lakše prirode, te da će se brzo oporaviti- rekao nam je trener Gomerac.

derbij velika.jpg

Jedinu mrlju na jučerašnju utakmicu bacili su gostujući navijači „Spužve“ koji su ničim izazvani domaćine vrijeđali pogrdnim skandiranjem „cigani, cigani“, na što se domaći kibici nisu pretjerano obazirali. Štoviše, po odigravanju utakmice u klupskim prostorijama organizirana je zajednička večera za oba kluba, čime je vodstvo Vinogradara pokazalo prijateljsku stranu kao i mnogo puta do sada kada su na isti način ugostili i počastili klubove protiv kojih su igrali.

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA, 19. kolo
NK VINOGRADAR – NK DINAMO (OO) 1:0
STRIJELAC:
1:0 Abramović (64)
NK VINOGRADAR: Braje, Vukić, Povrženić (od 63. Domjančić), Španić (od 86. Mačešić), Bucković (od 64. Štulec), Medven (od 46. Tomić), Gavarić, Kahrimanović, Galić, Lončar (od 20. Palčić), Abramović. TRENER: Stjepan Gomerac
NK DINAMO (OO): Kranjčec, Celiček (od 65. Petravić), Skender (od 80. Brebrić), Kršić, Ladović, Karlović, Brčić, Kelava, Šimić, Bandalo (od 89. Lencur), Pršir. TRENER: Tadija Orlović     

Podijeli