Novosti Sport Događanja

Slovenci najbolji na žumberačkom trekingu

18.08.2014. / Nefertum IT
Na blagdan Velike Gospe u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extrem teama po prvi je puta na Žumberku održana međunarodna treking utrka „Žumberak trek 2014“. Uz domaće natjecatelje na utrci su nastupili i trkači iz Slovenije te Bosne i Hercegovine, a na startu u Sošicama našla su se 63 natjecatelja koja su se natjecala na kratkoj (17 km) i dugoj stazi (27 km). Svi prijavljeni natjecatelji s uspjehom su završili utrku, te su izrazili zadovoljstvo predjelima kroz koja su prolazili. 

treking velika.jpg
FOTO: Jastreb extrem team

Na kratkoj stazi u muškoj konkurenciji najbolji su bili slovenski trekeri, Jure i Marko Novak koji su zauzeli prva dva mjesta ispred Jaskanca Predraga Bošnjaka koji je bio treći.  Na stazi iste duljine u konkurenciji žena najbolja je bila Monika Kovaljesko ispred Sonje Lesjak i Vlatke Matečić.

treking velika 1.jpg
FOTO: Jastreb extrem team

Na dugoj stazi u dužini od 27 kilometara pobjedu je odnio još jedan slovenski treker, Aleš Novak iza kojeg su se smjestili najbolji hrvatski treker Goran Lesjak na drugom, te Gregor Fras na trećem mjestu. Kod djevojaka na dugoj stazi pobjedu je odnijela zagorska trekerica Jelena Brezak, ispred Karlovčanke Gabrijele Šalković i Zagrepčanke Sandre Juhaz.

treking velika 2.jpg
FOTO: Jastreb extrem team

-Svi zajedno vjerujemo da će ova utrka postati tradicionalna. Nadamo se da će iz godine u godinu ovaj treking okupljati sve više i više zaljubljenika u prirodu, te da će promicati i upoznavati ljude sa netaknutom prirodom i ljepotama Žumberka- rekli su nam organizatori iz Jastreb extrema.

Podijeli