Novosti Sport Događanja

Spasio ih od ispadanja, pa odstupio

11.09.2014. / Nefertum IT
Mate Ivančić, više nije predsjednik kluba sa Centrale glavna je vijest kada je u pitanju zbilja Nogometnog kluba Jaska. Turbulentna lanjska sezona u kojoj im je prijetilo ispadanje iz Prve županijske lige, u konačnici je imala sretan završetak. Svjetlo na kraju tunela pojavilo se krajem 2013. godine kada je na mjesto predsjednika ustoličen Mate Ivančić.

Klub je preuzeo u najtežim trenucima, jer na jesenskoj polusezoni momčad je zauzimala posljednje mjesto i prijetio joj je pad u najnižu ligu. To se nije dogodilo, a velike zasluge za to pripadaju Ivančiću i njegovim najbližim suradnicima, kao i igračima koji su u proljetnoj polusezoni uspjeli nadoknaditi bodovni zaostatak.

-Do posljednje minute zadnjeg kola nije se znalo da li ćemo ostati u ligi ili ne. Sam proljetni dio prvenstva je bio turbulentan, jer smo morali mijenjati trenera da bismo malo jače motivirali igrače. Bilo je strkovito, jer smo se i financijski trebali snalaziti na razne načine, međutim na kraju smo sve to uspjeli posložiti, od omladinske škole do financija, jer klub nikome ništa nije dužan. Što više ostali smo i u nekom plusu, tako da s tih šest mjeseci mogu biti zadovoljan, a dečkima koji su bili pošteni zahvaljujem se na svemu- kaže nam Ivančić, koji je osim što je bio predsjednik polusezonu odradio i igrački, ali i trenerski u finišu sezone.

mate velika.jpg

Njegovo ponovno igračko aktiviranje, jer je do tada igrao za veterane Svete Jane, nagnalo je da istu stvar učine i Nino Sablić te Marcel Kopić uz čiju pomoć je mlada momčad na kraju ostvarila i zacrtani cilj- ostanak u ligi.   

Idila kratko trajala

Završetkom sezone i dolaskom ljeta na Centrali su se dogodile nove promjene, jer Ivančić je odlučio napustiti klub nezadovoljan odnosom onih koji su mu obećavali pomoć, koja je eto na kraju izostala u očekivanoj mjeri.

-Poslije utakmice u Krašiću na kojoj se svašta događalo, odlučio sam otići. Kada vam nitko ne čestita na uspjehu i kada vam se dogodi takvo emotivno pražnjenje, na kraju se zapitate zbog koga i zbog čega se toliko treba trošiti u tom klubu, a da one konkretne pomoći od nikog nema- pojasnio nam je Ivančić razloge odlaska.  

Pomoć i podrška Grada, čije ime klub s ponosom nosi bila je izgleda kap koja je prelila čašu. Kako to obično i biva sve je ostalo samo na lijepim riječima.

centrala velika.jpg

-S Gradom je izostala ona prava suradnja, jer sam očekivao puno više. Na kraju je sve ono što se trebalo događati kasnilo. Uvijek su bili neki izgovori, tako da na kraju mogu reći da nisam bio prezadovoljan suradnjom s Gradom. Nadam se da će nova uprava i predsjednik imati više sreće u tom dijelu- ispričao nam je Mate.

Umjetne trave još nema

Jedno od obećanja bila je i umjetna trava koja je obećana klubu sa Centrale, a ona je i jedan od razloga zašto je Ivančić napustio mjesto predsjednika.

-Kad sam razgovaro s dečkima onog trenutka kad sam ušao u seniorsku svlačionicu, ja sam im rekao da imam čvrsta obećanja da će radovi na umjetnoj travi započeti završetkom sezone. No, ukoliko se to ne dogodi ja više nikad neću preći potok, a kako se to nije dogodilo ja sam otišao, jer ja držim do svoje riječi- kaže Ivančić.

centrala velika 1.jpg

Njegovim odlaskom brigu o klubu je preuzeo dio Izvršnog odbora i tajnik Zoran Nat, te bi oni u narednih deset dana trebali sazvati izbornu Skupštinu na kojoj bi se trebalo izabrati novo rukovodstvo, dok je Ivančić novi sportski angažman pronašao u Vinogradaru gdje mu je ponuđeno da preuzme treniranje prstića.

-Poziv sam odlučio prihvatiti, a s novom selekcijom već radim dva tjedna. Mogu reći da sam zadovoljan, jer obavljam svoj trenerski posao- za kraj razgovora će Mate Ivančić.

Podijeli