Novosti Sport Događanja

Sportskom zajednicom zapuhali novi vjetrovi

07.10.2016. / Nefertum IT
Sinoćnja Skupština Zajednice sportskih udruga nakon dugo vremena protekla je u prijateljskoj atmosferi, u kojoj su vođene konstruktivne rasprave bez povišenih tonova kakvih smo se naslušali u proteklom razdoblju. Tek nešto više od sat vremena bilo je dovoljno okupljenim skupštinarima da prođu kroz deset točaka koliko ih se našlo na dnevnom redu. Najvažnija je bila usvajanje Prijedloga javnih potreba za 2017. godinu, te usvajanje temeljnih akata, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora.

sz velika.jpg

Skupštini se odazvala 31 udruga od 41 na koju su poslani pozivi. Pravo glasa imalo je 30 skupštinara, a bez toga prava ostao je tek predstavnik Teniskog kluba Gem kojem je istekao mandat.

Sportske udruge zatražile nešto više od 4 milijuna kuna

Očekivano, nešto duža, konstruktivna rasprava vođena je tek kod Prijedloga javnih potreba u sportu za 2017. godinu. Na javni poziv koji je raspisala Sportska zajednica odazvale su se 32 udruge koje su za svoje programe zatražile nešto više od 4 milijuna kuna.

sz velika 5.jpg

-Sredstva za sport nisu dovoljna. Novaca nikada nije dosta, stoga ćemo mi ići na postepeno povećanje za svaku udrugu. Na ovaj način zalažemo se za povećanje sredstava za sport, ali i za uređenje sportskih objekata jer to je preduvjet za razvoj sporta- istaknuo je predsjednik Sportske zajednice, Domagoj Šlat.

NK Vinogradar predložio amandman koji nije prošao
Sportska zajednica će prema Gradu ići sa zahtjevom od 1 977,531  kunu, koji će se rasporediti kroz aktivnosti; natjecateljskog programa, sportske rekreacije, sportskih manifestacija, uprvaljanja građevinama, zdravstvene zaštite, funkcioniranja Zajednice, HOO i Zajednice te rezervu Zajednice. Na predloženu raspodjelu sredstava amandman je uložio Nogometni klub Vinogradar, koji je obrazložio predsjednik Miljenko Pavlaković.

sz velika 2.jpg

-Pozdravljam inicijativu za povećanjem sredstava. No, moramo biti svjesni kako naše želje nikada neće biti ispunjene. Cilj amandmana je da se ravnopravno razvija sport na području Grada, kako natjecateljski tako i rekreativni, ali s naglaskom na mlađe kategorije- pojasnio je prijedlog amandmana Pavlaković kojem je predsjednik Šlat odgovorio kako je predloženi plan popis želja.

-Mi još uvijek ne znamo koliko sredstava ćemo dobiti- poručio je predsjednik Šlat.

sz velika 1.jpg

Amandman je pozdravio i Ivan Rubinić, koji je u svom govoru stavio naglasak na djecu koja svima trebaju biti u fokusu djelovanja.

-Ovo je kvalitetan amandman, jer ovdje se radi o djeci. Žalosno je da sada neki govore nešto drugo. Treba prvenstveno gledati sport, pa nama je nestalo 11 udruga, a mi raspravljamo da nećemo dati za djecu i sport. Potrebno je tražiti i sponzore, jer ne može Grad i Sportska zajednica dati sve. Ja osobno podržavam ovaj amandman jer upravo smo to tražili- rekao je Ivan Rubinić.

S njegovim izlaganjem suglasan je bio i predsjednik Šlat poručivši kako je potrebno tražiti i druga sredstva. Iako su okupljeni skupštinari pozitivno gledali na predloženi amandman on na kraju nije prošao, jer za njega je bilo tek pet predstavnika sportskih udruga, deset ih je bilo suzdražano, dok ih je 15 glasalo protiv čime je prošao prijedlog Izvršnog odbora.

sz velika 3.jpg

-Amandman nije prošao, život ide dalje- tek kratko je prokomentirao odluku Miljenko Pavlaković.

Prihvaćen novi Statut i drugi bitni akti

Zajednica sportskih udruga, kako je novi naziv ove krovne sportske udruge u Jastrebarskom ima novi Statut prema kojem je definiran prijem novih članica u Zajednicu, kao i tijela i njihovo djelovanje. Uz novi Statut, Zajednica je pred skupštinare izašla i s Poslovnikom o radu Skupštine, te Upravnog i Nadzornog odbora. Ovi akti kojima bi naredni rad Zajednice trebao biti olakšan prihvaćeni su bez rasprava, čime je rad Skupštine na veliko iznenađenje okupljenih okončan za nešto više od sat vremena.   

Podijeli