Novosti Sport Događanja

Srebrić u Mladini pozdravio trećeligaše

03.08.2015. / Nefertum IT
Novi član 3. HNL, Vinogradar proteklog je tjedna ugostio plenum klubova koji će se u nadolazećoj sezoni natjecati u trećeligaškoj konkurenciji. Uz NK Vinogradar među novacima su i dva kluba s riječkog područja, NK Krk i NK Opatija.

-Ova liga je izuzetno kvalitetna, a riječko nogometno središte još ove sezone ima mogućnost da njihova dva kluba uđu u ligu, a jedan iz Zagreba, dok se od sezone 2016/2017. taj sustav mijenja u korist zagrebačkog središta koje će davati dva, a riječko jedan klub- izvjesti je okupljene Tom Kačinari, inače dopredsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza.

plenum velika 1.jpg

U nastavku sjednice riječ je dobio Ivica Šparavec koji je u svom izlaganju pažnju posvetio propozicijama natjecanja. Najveća novost je da umjesto pet stranaca koji su do sada mogli započeti utakmicu (tri su mogla biti na klupi za pričuve, op.a) u narednoj sezoni svaki klub u zapisniku može imati tek dva igrača stranog državljanstva. Međutim, ova odluka se ne odnosi na drugu momčad Rijeke za koju vrijede drugoligaška pravila (pet stranaca u igri, te dva na klupi, op.a).

Početak 29. kolovoza

Lopta će sa centra na trećeligaškom zapadu zakotrljati posljednje subote u kolovozu, dok je posljednje 30. kolo na rasporedu 29. svibnja 2016. godine. Od predstavnika klubova najglasniji je bio novi sportski direktor Maksimira, Dinko Vulelija kojeg su zasmetale zakulisne igre prema kojima se Maksimir željelo izgurati iz lige.

-Ovaj klub ima tradiciju dugu 90 godina, a ovog ljeta u klub su došli novi ljudi s novom vizijom koji će ga podići. Za godinu dana mi ćemo biti potpuno drugačiji klub- rekao je Vulelija, čiji će klub kao domaćin svoje utakmice igrati u Dubravi.

plenum velika 2.jpg

U završnom dijelu plenuma izvučeni su natjecateljski brojevi klubova, nakon kojeg je napravljen raspored prvenstva za ovu sezonu. Vinogradaru je pripao broj sedam, čime je dobio domaćinstvo u prvom kolu u kojem im u goste dolazi Dubrava Tim kabel. U ostalim utakmicama prvog kola sastaju se: Vrapče - Dugo Selo, Maksimir - Stupnik, Vrbovec - Rijeka 2, Novigrad - Trnje, Zagorec - Opatija, Krk - HAŠK i Samobor - Špansko.

Završna riječ na ovom skupu pripala je Zorislavu Srebriću koji je predvodio jaku delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj su između ostalog bili i Stjepan Merkaš i Davor Ivić. 

plenum velika.jpg

Inače, na plenumu koji je održan u Mladini od 16 sudionika lige svoje izaslanike jedino nisu imali NK Novigrad i NK HAŠK

Podijeli