Novosti Sport Događanja

STK Jaska na domaćem parketu 'pobrao' rekordnih 15 pehara na regionalnom prvenstvu za mlađe kategorije

03.03.2024. / Damir Žbulj

Stolnoteniski klub Jaska bio je domaćin Pojedinačnog prvenstva Regije srednja Hrvatska u stolnom tenisu za mlađe kategorije na kojem je nastupilo rekordnih 164 natjecatelja iz 15 klubova.

Velik uspjeh na domaćem terenu pritom su ostvarili mladi natjecatelji STK Jaska osvojivši ukupno čak 15 pehara. Zrinka Pintur bila je druga u kategoriji klinceza, Petra Lipovšćak prva u kategoriji najmlađih kadetkinja i druga u kategoriji mlađih kadetkinja, Dominik Pintur bio je treći u kategoriji mlađih kadeta i treći u kategoriji kadeta, Leon Benković prvi u kategoriji kadeta i drugi u kategoriji mlađih juniora, Viktorija Oslaković bila je druga u kategoriji kadetkinja i druga u kategoriji mlađih juniorki, Ivona Ciban bila je treća u kategoriji mlađih juniorki, Luka Vezmarović treći u kategoriji mlađih juniora i treći u kategoriji juniora, Magdalena Preprotić prva, Lara Blažek druga, a Iva Krištof treća u kategoriji juniorki.


U Dugom Selu je odigran 46. Međunarodni memorijal Đuro Dubenik koji je bodovan za rang liste Hrvatskog stolnoteniskog saveza s koeficijentom 1,0. Od članova Stk Jaska najuspješnija je bila Petra Lipovšćak koja je u kategoriji najmlađih kadetkinja osvojila prvo mjesto. Petri je to već peti ovosezonski turnir tog ranga koji je osvojila te četvrti uzastopno. S ovim sjajnim rezultatom preuzela je prvo mjesto na aktualnoj rang listi najmlađih kadetkinja Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Nastupila je i u višoj starosnoj kategoriji mlađih kadetkinja i ostvarila plasman u osminu finala. Odlična je bila i najmlađa članica kluba Zrinka Pintur koja je u kategoriji klinceza osvojila treće mjesto čime je ponovila uspjeh sa Zagipinga. Viktorija Oslaković u kategoriji kadetkinja te u višoj starosnoj kategoriji mlađih juniorki plasirala se je u osminu finala, kao i Dominik Pintur u kategoriji mlađih kadeta te Leon Benković u kategoriji kadeta.

Viktorija Oslaković kao članica ženske kadetske reprezentacije U-15 s uspjehom nastupa na turniru ETTU European Youth Series CRO Open u Osijeku.

Podijeli