Novosti Sport Događanja

Trčali za djecu s teškoćama i skupili 5908 kn

19.07.2016. / Nefertum IT
Više od 5 tisuća kuna prikupljeno je Humanitarnim 6-satnim ultramaratonom koji se u sklopu manifestacije "Ljeto u Jaski" održao u nedjelju u Perivoju Erdödy. Maraton su po peti put organizirali Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ i Atletski klub „Jastreb 99“, a sva prikupljena sredstva namijenit će se Inkluzivnom centru "Profectus" koji pomaže djeci s teškoćama u razvoju.

hum mar1.jpg

- Namjera je humanitarna. Prikupljamo novac za Centar Profectus koji je pokrenuo novi program vježbanja za djecu s teškoćama u razvoju koji smo nazvali Korak naprijed. Program provode tri kineziologa, psiholog i učitelj razredne nastave, a riječ je o radu u malim grupama u koji su uz djecu teškoćama uključena i djeca tipičnog razvoja. Provodi se u vrtiću "Radost", a ovim sredstvima, kao i sredstvima is drugih humanitarnih akcija nastojimo poboljšavati taj program i podići ga na viši nivo – rekao nam je ispred organizatora maratona, Mladen Budinšćak.

ljeto6.jpg

Istrčali 1163 kruga

Ultramaraton, koji nema natjecateljski karakter, već svaki učesnik trči koliko krugova želi čime sudjeluje u humanitarnoj akciji, okupio je 103 trkača iz Jaske, Samobora, Ozlja, Karlovca, Zagreba, Slatine, ali i iz Slovenije. Trčali su stazicama Perivoja i ukupno istrčali 1163 kruga po 800 metara, što iznosi više od 930 kilometara.

Najviše krugova kod muškaraca je već tradicionalno istrčao jaskanski atletičar Zdenko Boban sa ukupno 66 krugova, dok je drugi trkač sa 54 kruga bio samoborski trkač Tomislav Japunčić, treći je bio Jaskanac Krešimir Karas sa 44 kruga.

hum mar4.jpg

Kod žena 40 krugova je istrčala zagrebačka trkačica Zorica Cvanciger, ispred Jaskanke Petre Grgas koja je istrčala 36 krugova i samoborke Ivane Kokot sa istrčanih 25 krugova.

Svi sudionici utrke dobili su prigodnu medalju i poklone za uspomenu, a za najbolje organizatori su u suradnji sa centrom Profectus osigurali vrijedne nagrade.

hum mar3.jpg

Prikupljeno 5908 kuna

Sredstvima sponzora utrke Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja koji je donirao 5 tisuća kuna, te dobrovoljnim prilozima trkača ukupno je prikupljeno 5908 kuna koje je Mladen Budinšćak, u ime organizatora maratona, uričio predsjednici Inkluzivnog centra za djecu Profectus gospođi Marini Rasinec Sečen čime se ova humanitarna akcija pokazala izuzetno uspješnom.

hum mar2.jpg

- Zahvaljujem organizatoru na ovoj donaciji koju ćemo uložiti u program vježbanja za djecu s teškoćama s kojim smo krenuli u veljači. Zadovoljni smo načinom na koji je program krenuo, a s njime nastavljamo na jesen kada očekujemo da nam se pridruži još više mališana. Moramo dogovoriti s Gradom na koji način će nam pomoći jer smo za provođenje programa do sad koristili sredstva prikupljena ovakvim humanitarnim akcijama – rekla nam je Marina Rasinec Sečen.

Podijeli