Novosti Sport Događanja

Trčanjem povezali dva najljepša grada

29.08.2016. / Nefertum IT
U organizaciji Jaskanaca i Samoboraca jučer je održan prvi JaSam maraton, utrka koja je povezala dva susjedna, prijateljska grada, a za mnoge i dva najljepša grada - Jasku i Samobor. Osim iznimno zahtjevne utrke, natjecatelje je privukao i prekrasan krajolik parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

jasam3.jpg
(Foto: Facebook/AK Jastreb 99/Željko Oreški)

Već prve godine utrka je okupila gotovo 150 natjecatelja, rekreativaca, ali i uspješnih trkača. U najtežoj kategoriji, maratonu dužine 40 kilometra sa čak 2200 metara uspona, pobijedili su članovi AK Sljeme, Dragan Sobota i Veronika Jurišić.

U utrci na 14 kilometara pobjednik je Mario Špoljar, član AK Oroslavje, a pobjednica Maja Marukić iz AK Sljeme. I na rekreativnoj utrci na 5 kilometara pobijedio je Sljemenaš Goran Đogolović, dok je prva Jaskanka Suzana Kokot.

jasam2.jpg
(Foto: Facebook/AK Jastreb 99/Željko Oreški)

Organizatori utrke, Atletski klub Jastreb 99 i Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor pripremili su bogate poklon pakete za sve natjecatelje i pobjednike, uz podršku Grada Samobora i Grada Jastrebarskog, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, turističkih zajednica i sportskih saveza oba grada te brojnih sponzora.

jasam4.jpg
(Foto: Facebook/AK Jastreb 99/Željko Oreški)

Među natjecateljima našli su se i Jaskanci, saborski zastupnik Mihael Zmajlović, gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Domagoj Šlat, dok je Samoborce predvodio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec sa suradnicima.

jasam1.jpg
(Foto: Facebook/AK Jastreb 99/Željko Oreški)

Tako su još jednom povezani gradovi koji i inače njeguju prijateljski odnos i suradnju, osobito na sportskom planu i kroz sve popularnije trčanje.

Podijeli