Novosti Sport Događanja

Trnje porazilo Vinogradar na otvaranju sezone

29.08.2016. / Nefertum IT
Po prvi puta otkako je zimus na klupu Vinogradara sjeo Roy Ferenčina Vinogradar je u službenoj utakmici doživio poraz. Nakon petnaest proljetnih utakmica u kojima je momčad na kraju stigla do druge pozicije, na startu novog prvenstva dogodilo se malo iznenađenje, jer Trnje je u Mladini stiglo do punog plijena. Na otvaranju nove sezone koje je u Mladinu privuklo više od 500 posjetitelja Vinogradar je poražen s 2:0, što nitko u domaćim redovima zasigurno nije očekivao.

1 velika.jpg

Iz napada domaće momčadi koji je mirisao na mogući pogodak gosti su poveli. Brzi protuudar na najbolji mogući način završio je Šimunić koji je svladao domaćeg vratara Bašića. Najbolje prilike za domaću momčad u prvom dijelu nisu realizirali Ljubojević čiji je udarac glavom lijepo obranio Sušak, dok je Prša neometan s metra promašio loptu tik pred odlazak na odmor.

1 velika 1.jpg

U nastavku susreta gosti u 54. definitivno rješavaju pitanje pobjednika. S jedanaest metara precizan je Lončar koji je loptu poslao u jednu, a vratara u drugu stranu. Osim u zaostatku od dva gola, Vinogradar se našao i u igračkom manjku jer su ostali bez kapetana Ristovskog kojem je sudac Biljuh pokazao crveni karton.

Pokušali su domaći igrači u preostalom vremu doći do pogotka i mogućeg poravnanja. Međutim, udarci Miloša, Ljubojevića i Štuleca u dva navrata nisu odjeli na željenom mjestu, te su gosti iz Mladine otišli pjevajući.

1 velika 3.jpg

-Nogomet se igra za golove. Trnje je bolje ušlo u utakmicu te su zabili gol nakon čega smo ih mi stizali no nismo uspjeli zabiti gol. Odlučila je 54. minuta kada je za njih dosuđen jedanaeterac, a ja sam mišljenja kako je prije bio kontra faul. Igrajući gotovo cijelo poluvrijeme s igračem manje jednostavno teško je nadoknaditi zaostatak od dva gola minusa. Rezime svega je kako nismo bili pravi te se moramo popraviti u sljedećim utakmicama- reako nam je nakon utakmice domaći trener, Roy Ferenčina.

1 velika 2.jpg

3. HNL, 1. kolo
NK VINOGRADAR – NK TRNJE 0:2 (0:1)
STRIJELCI:
0:1 - Šimunić (9), 0:2 - Lončar (54 – 11m)
NK VINOGRADAR: Bašić, Ibriks, Bagarić (od 46. Miloš), Dalić, L. Šćrbec, F. Šćrbec, Poljak, Ristovski, Prša, Šipuš (od 56. Štulec), Ljubojević. TRENER: Roy Ferenčina
NK TRNJE: Sušak, Ribić, Lončar, Vlatković, Mislimi, Jelić (od 46. Mandić), Šimunić, Miličević, Slatina, M. Žugaj, Vlak. TRENER: Srećko Lušić

Podijeli