Novosti Sport Događanja

U nastavku do uvjerljive pobjede

09.09.2015. / Nefertum IT
U trećem kolu Treće lige na Mladini je gostovala momčad Opatije koja se predstavila u dobrom svjetlu. Međutim, protiv razigrane domaće momčadi koja je pravo lice pokazala tek u nastavku utakmice nisu mogli, a konačan rezultat od 4:1 najbolji je pokazatelj stanja stvari na terenu, pogotovo u drugih 45. minuta u kojima su igrači trenera Stjepana Gomerca goste ostavili bez prave šanse.

vino velika.jpg

U prvih dvadesetak minuta gosti su u dva navrata zaprijetili dalekometnim udarcima, dok su nogometaši Vinogradara najbolju priliku za vodstvo imali u 24. minuti kada je udarac Maria Lončara gostujući stoper izbacio s gol linije. I kada su okupljeni gledatelji pomislili kako će se na odmor otići bez pogodaka, u posljednje tri pala su dva. Najprije su gosti poveli u 42. minuti nakon što je Kolić neobranjivo s nekih 25 metara pogodio mrežu domaćeg vratara Braje iz slobodnog udarca. Izjednačenje se dogodilo dvije minute kasnije, u režiji Željka Štuleca.

Proradila i kumska veza

U nastavak susreta oba trenera krenula su s dvije zamjene,tako da su u igru u domaćim redovima ušli Antonio Vukić i Marko Povrženić, a nešto kasnije i Nikola Bucković. Kumska veza Povrženić- Bucković u nekoliko je navrata posjetila na vremena kada je ovaj tandem žario i palio na drugoligaškim travnjacima. Akcija iz 70. minute kada je Povrženić loptom upućenom iz kornera pronašao Buckovića na nekih dvadesetak metara koji je iz prve odapeo uz vratnicu zagrijala je i dlanove gledatelja, bez obzira što se mreža nije zatresla.

vino velika 1.jpg

Bolju igru u nastavku utakmice Vinogradar je okrunio pogotkom u 63. minuti kada je Martinac lijepom loptom pronašao Buckovića koji je matirao gostujućeg vratara za vodstvo domaće momčadi, koja je četiri minute kasnije postigla i treći pogodak preko Željka Štuleca.

vino velika 2.jpg

Iako su imali sigurno vodstvo domaći nogometaši nastavili su s igrom koja ih je krasila do tada, a za to su nagrađeni još jednim pogotkom kojeg je u četiri minute prije kraja nakon proigravanja Gavarića postigao Vukić.

-U nastavku smo se digli na pravi nači čemu su pridonjele i učinjene zamjene, tako da sam u potpunosti zadovoljan s ovih 45 minuta. Start sa sedam bodova nije loš, a već u nedjelju nas čeka Trnje. Liga je dosta izjednačena i svatko može svakog dobiti, tako da moramo naporno raditi da bi bili pravi- nakon utakmice nam je rekao domaći trener, Stjepan Gomerac.

vino velika 3.jpg

3. HNL, 3. KOLO
NK VINOGRADAR – NK OPATIJA 4:1 (1:1)
STRIJELCI:
0:1 Kolić (42), 1:1 Štulec (44), 2:1 Bucković (63), 3:1 Štulec (67), 4:1 Vukić (86)
NK VINOGRADAR: Braje, Ristovki (od 46. Povrženić), Golik, Gavarić, Golojuh (od 46. Vukić), Filipović, Borković, Martinac, Lončar, Abramović (od 51. Bucković), Štulec. TRENER: Stjepan Gomerac
NK OPATIJA: Bradičić, Kovačević, Dunković (od 58. Vlatković), Kolić, Bojić (od 46. Rudan), Matovina, Prpić (od 46. Lazić), Rukavina, Šuker, Dadić, Erceg. TRENER: Zoran Bogolin

Podijeli