Novosti Sport Događanja

U nedjelju JaSam maraton

25.08.2016. / Nefertum IT
Zaljubljenici u trčanje iz Jastrebarskog, okolice, ali i iz drugih krajeva Lijepe naše, posebno iz susjednog Samobora s nestrpljenjem očekuju nedjeljni maraton kroz prirodu parka Žumberak-Samoborsko gorje. Riječ je o bivšem "Jaska eko-trail maratonu" novog naziva "JaSam maraton"  koji povezuje dva susjedna grada Jastrebarsko i Samobor.

Organizatori maratona su trkači s jaskanske i samoborske strane – Atletski klub Jastreb 99 i Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor, a najavljuju jedan od najatraktivnihjih maratona na našim prostorima.


(Foto: AK Jastreb 99)

Oni najspremniji istrčat će maraton dužine 40 kilometara ili mali maraton od 14 kilometara dok za sve željne druženja i boravka na svježem zraku u prekrasnom okruženju organizatori spremaju rekreativnu utrku dužine 5 kilometara. Utrka će se održati unutar granica Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje po označenim planinarskim stazama, s dodatnim oznakama organizatora.

Posebnu atraktivnost pružaju brojni izvori vode, netaknuta priroda, staze po šumovitom hrbtu planinskih masiva s pogledima na jaskansku i samoborsku stranu i sve do Gorskog kotara, Medvednice i Kamniških Alpa.

Start i cilj svih utrka je u nedjelju, 28. kolovoza, u 9 sati kod lovačkog doma na Poljanicama Plešivičkim, odnosno na perivoju na vrhu ceste Jaska-Samobor.

Pokrovitelji utrke su Sportska zajednica grada Jastrebarsko te Turističke zajednice gradova Jastrebarskog i Samobora, a za sve natjecatelje pripremljeni su bogati poklon paketi, kao i nagrade za najbolje.

Podijeli