Novosti Sport Događanja

U subotu Jaskanski Vinski treking

16.08.2016. / Nefertum IT
Druga polovica mjeseca kolovoza već tradicionalno je rezervirana za Jaskanski Vinski treking „Jana Trek 2016“, koji će se u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme održati po šesti puta. Tristotinjak  natjecatelja iz cijele Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine i ove će godine imati priliku nastupiti u tri različite kategorije na 15, 25 ili 42kilometra. Start utrke koja će se održati u subotu, 20. kolovoza je iz Vinske kuće Jana u Prodin dolu u 10 sati gdje je i cilj.

-Utrka će se odvijati po bregima plešivičko-svetojanskog vinogorja, te Žumberku i Samoborskom gorju. Ovakav oblik natjecanja zadnjih nekoliko godina postao jako popularan te okuplja veliki broj zaljubljenika koji se uz sport i lijepu prirodu, žele upoznati sa ugostiteljskom i turističkom ponudom kraja u kojem se natječu- kažu nam organizatori.

vino trek velika.jpg

Upravo zbog toga ovakve utrke služe i kao dobra promocija sportsko- turističke ponude. U sklopu ove manifestacije jaskanski vinari imat će tako priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu.  

-Naša je želja da svi natjecatelji uz sportsko nadmetanje, uvijek s utrke nose lijepa sjećanja i budu upoznati s krajem gdje se utrka održava- istaknuli su organizatori iz  Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme.

Podijeli