Novosti Sport Događanja

Uspješan jaskanski polumaraton

25.05.2015. / Nefertum IT
Oko 170 trkača okupilo se jučer na tradicionalnom međunarodnom polumaratonu “Jaska '15” koji se stazama jaskanskog kraja održao 17. put. Osim polumaratona održana je i kraća utrka gradskim ulicama kojoj se pridružilo još 84 trkača što pokazuje da je u nedjelju Jaskom protrčalo tristotinjak ljudi.

Nakon kišnog petka i tmurne subote, nedjelja je ipak donijela suho vrijeme i pokoji tračak sunca upravo onoliko koliko je bilo potrebno da uvjeti za trčanje budu povoljni. Utrku je i ovoga puta organizirao Atletski klub Jastreb 99, a njoj se osim Jaskanaca kao i svake godine pridružio velik broj ljubitelja trčanja iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja zbog čega se ovaj jaskanski polumaraton već dugi niz godina naziva međunarodnim.

maraton4.jpg

- Ovo je polumaraton koji je stekao jedan imiđ dobre zabave, dobrog druženja, uz prekrasnu stazu za utrku koja pokazuje sve ljepote našeg jaskanskog kraja koji na ovaj način promoviramo našim posjetiteljima. Došli su nam ljudi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije i svih krajeva Lijepe naše. Od Slavonije, Splita, Dubrovnika, Pule – ponosno je istaknuo član AK Jastreb 99 Vladimir Brezarić.

Na Štrossu je od jutra vladala vesela atmosfera kojoj se osim sudionika pridružila i nekolicina građana. Okupljene su zabavljale članice “Zumba Jaska” pritom prezentirajući taj zabavni način tjelovježbe.

maraton1.jpg

Točno u 10 sati sve Jaskance i goste polumaratonce pozdravio je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je pucnjem iz pištolja označio start utrke. Polumaratonci, njih 170 krenulo je glavnom jaskaskom cestom prema Gornjoj Reki putem Kupeč dola, Prodin dola, Ivančića, Svete Jane i Črnilovca odakle su ponovo krenuli prema centru Jaske u utrci dugoj 21 kilometar.

maraton3.jpg

Najbrži među njima bio je Hrvoje Zebić, a najbrža trkačica bila je hrvatska rekorderka Veronika Jurišić iz Atletskog kluba Sljeme. Među Jaskancima prvi je do cilja stigao Antonio Marečić iz jaskanskog atletskog kluba.

Pridružili se članovi Škole trčanja

Polumaraton je ove godine okupio rekordan broj Jaskanaca njih 23, dok je u kraćoj utrci na 5 kilometara sudjelovalo njih 25 od ukupno 84 natjecatelja. Velik broj njih bio je i iz jaskanske škole trčanja, a koji su na ovakvoj utrci sudjelovali po prvi puta i to vrlo uspješno. Mladi jaskanski atletičar Borna Manojlović osvojio je  3. mjesto u kategoriji kadeta. Od ostalih jaskanaskih trkača stazu od 5 kilometara su najbrže istrčali Tina Bartaković i Željko Konosić.

maraton5.jpg

Iz Atletskog kluba “Jastreb 99” ističu kako su zadovoljni održanim utrkama te pozivaju i ostale građane da se nagodinu pridruže u trčanju našim krajem.

- U svakom slučaju utrkama se mogu pridružiti i naši građani. Lijepo je kako se ove godine pridružio velik broj članova škole trčanja, a mi pozivamo sve da se pridruže. Nije bitno pobijediti, bitno je biti dio toga, sudjelovati, truditi se. U ovakvom druženju su bitni svi, i prvi i posljednji. Nama je lijepo, družimo se, vesela je atmosfera i to je cilj ovog događanja – zaključio je Brezarić.

maraton2.jpg

Po završetku utrka pobjednicima su podijeljenje medalje i pehari.

Podijeli