Novosti Sport Događanja

Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen

23.01.2023. / Redakcija

U subotu, 21. siječnja 2023. godine, u prostorijama DVD Jastrebarsko je održana 29. redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen, a Skupština je ovim putem bila i izborna. Skupštini je nazočilo 40-tak članova kluba, predstavnici prijateljskog kluba Tilček Team-a i predstavnici medija.

Nakon uvodnih riječi dosadašnjeg predsjednika OK Jelen, Damira Miljkovića, pristupilo se je radu Skupštine, te su izvještaj predsjednika, plan rada i financijski plan za 2023. godinu, kao i određene izmjene Statuta i odluke prihvaćene jednoglasno.

Sukladno isteku mandata dosadašnjeg vodstva i članova Izvršnog odbora kluba, 29. redovna sjednica je bila i izborna, tako da su jednoglasno izabrani svi kandidati koji će sljedeće četiri godine predstavljati klub. Na mjesto predsjednika izabran je Damir Miljković, potpredsjednik je Daniel Fabijanić, tajnik Zdravko Novosel, pomoćnik tajnika Ivan Šeperić-Grdiša i na mjesto blagajnika je izabrana Ana Beblek.

Jednoglasnim povjerenjem prisutnih članova Skupštine izabran je i novi Izvršni odbor kluba kojeg sačinjavaju Damir Miljković, Daniel Fabijanić, Zdravko Novosel, Ana Beblek, Ivan Šeperić-Grdiša, Martina Bedeković Tanković, Miran Košćica, Marijan Bogović i Dejan Juranić.

U 2022. godini članovi OK Jelen su ostvarili izvrsne rezultate a kratki osvrt na 2022. godinu.

- Organizirali smo nekoliko važnih natjecanja, poput 18. Nenine utrke na kojoj je nastupilo 197 natjecatelja, kao i već tradicionalni JaSam O-Summer Cup u suradnji s OK Japetić.

Karlovačka podružnica organizirala je 7. Kup četiri rijeke, Prvenstvo Hrvatske na srednje staze koje je pohodilo 194 natjecatelja. Labirint u kukuruzu "V tuđoj kuruzi!" s preko 130 natjecatelja bio je pravi test koordinacije i smisla za avanturu, a prema mnogima bila je i najzabavnija utrka u sezoni – rekao je predsjednik OK Jelen-a, Damir Miljković.

Klub je također sudjelovao u organizaciji Ljetne igraonice koja je bila standardno dobro posjećena i koja je pružila veliku količinu zabave i radosti mladim sportašima.

Od međunarodnih natjecanja, sudjelovali smo na slovenskim "Lipica open" i "Easter4", na natjecanju "Alpe Adria Cup" u Munchenu, Prvenstvu jugoistočne Europe u Rumunjskoj te Juniper Open u Mađarskoj, što je pružilo mogućnost našim sportašima da se predstave na međunarodnoj sceni i steknu nova iskustva.

Od pojedinačnih rezultata Miljković je izdvojio Nevije Frajzman u Sprint Kupu Hrvatske, što je pravi pokazatelj njezinog truda i talenta, kao i treća mjesta Marina Tankovića, Gabrijela Soleničkog, Gabriela Šiljevinca te Martine Bedeković Tanković, što potvrđuje da da OK Jelen ima jaku ekipu koja se uspješno borila za visoka mjesta.

U klasičnom Kupu Hrvatske drugo mjesto osvojio je Marin Tanković, a treće Gabriel Šiljevinac. Prvaci Hrvatske postali su Ana Beblek, Nevija Frajzman, Noa Kelc (dva puta) i Marin Tanković, što je još jedan dokaz da su naši sportaši bili među najboljima u zemlji. Najviše bodova klubu donijeli su Gabrijel Solenički, Gabriel Šiljevinac i Noa Kelc, a Gabriel Šiljevinac kandidiran je i za najzaslužnijeg sportaša Grada Jastrebarsko. Dora i Sara Delić proglašene su perspektivnim mladim nadama, a Dora je tu nagradu osvojila i na županijskoj razini.

Troje članova sudjelovalo je na trodnevnoj radionici Erasmus+ projekta „Orienteering for all“ koji se održao u mađarskom Pečuhu. Tijekom radionice stekli su nova znanja i iskustva o organizaciji natjecanja i treninga u orijentacijskim klubovima koja ćemo upotrijebiti u našim budućim aktivnostima.

Klupska oprema popunjena je i novim SIAC čipovima, što će ove sezone omogućiti bolje rezultate sportaša tijekom natjecanja, kao i kompletom stola i stolica za korištenje na natjecanjima, a ostvarena je i suradnja sa sportskim klubom Tilček Team, s kojim je potpisana povelja prijateljstva.

Predsjednik Damir Miljković posebno se zahvalio Danielu Fabijaniću na aktivnosti i brizi oko mladih članova, Dejanu Juraniću koji se brine o internet stranici i društvenim mrežama, te obrtu DIAF na njihovoj donaciji koja je omogućila rad i razvoj OK Jelen..

- Sve u svemu, 2022. godina bila je još jedna uspješna godina za naš klub i sigurni smo da ćemo nastaviti raditi na još boljim rezultatima u budućnosti - zaključio je Miljković.

Foto: Facebook/OK Jelen

Galerija slika

Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen Uspješna 2022. godina: Održana redovna sjednica Skupštine Orijentacijskog kluba Jelen

Podijeli