Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Plesačice Instincta osvojile svjetsko srebro u Rio de Janeiru: Cure su nadmašile sva očekivanja

29.08.2023. / Damir Žbulj

U Jastrebarsko stiže svjetsko srebro! Plesačice Plesnog studija Instinct predstavljale su Osnovnu školu Ljubo Babić na svjetskom školskom prvenstvu i osvojile drugo mjesto u hip hop kategoriji.

Nakon što su dvije godine zaredom bile državne prvakinje u urbanom plesnom stilu Državnog prvenstva u sportskom plesu Hrvatskog školskog sportskog saveza, djevojke u Rio de Janeiru osvajaju novu titulu u školskom sportu i postaju svjetske viceprvakinje u hip hop kategoriji DanceSport prvenstva.

Podsjećamo, članice Plesnog studija Instinct od 18. do 27. kolovoza sudjeluju na ISF Gymnasiade U15 2023, a natjecale su se u novom školskom sportu – sportskom plesu koji Svjetska školska sportska federacija organizira u Brazilu uz još 18 sportova s preko 2000 mladih sportaša.

Na Svjetskom školskom DanceSport prvenstvu za OŠ Ljubo Babić nastupile su: Veronika Hodak, Lana Banek, Ema Borošić, Gloria Brajak, Paula Klanjčić i Ria Zbiljski s voditeljicom profesoricom Ines Jerčinović i trenericom i voditeljicom PS Instinct Lanom Jerčinović.

“Svaka riječ je suvišna – već drugu godinu zaredom dokazale smo da smo u samom vrhu školskog sportskog plesa. Ovo je bila sljedeća stepenica, a cure su nam nadmašile sva očekivanja. Vraćamo se ponosne u Jastrebarsko s novom potvrdom da dobro i kvalitetno radimo i da nam djevojke uživaju plesati u Jaski.” ističe Lana Jerčinović, voditeljica PS Instinct, prenosi jastrebarsko.hr.

Uz plesačice iz Jastrebarskog, Hrvatsku krasi i zlatna medalja koju u kategoriji Performance Art osvajaju plesačice Osnovne škole Tar Vabriga iz Istre, kojima od srca čestitamo na fenomenalnom nastupu i medalji.

Podijeli