Novosti Sport Događanja

Vinogradar proslavio promociju u 3. HNL

08.06.2015. / Nefertum IT
Nogometaši Vinogradara u slavljeničkim tonovima su završili prvu sezonu Međužupanijske lige u kojoj su osvojili naslov prvaka i ulazak u Treću ligu. Sve dvojbe oko borbe za tron otklonjene su još prije tjedan dana nakon što je Vinogradar uraganski prošao kroz Kutinu, dok su njihovi pratitelji, nogometaši Lekenika doživjeli poraz od Ponikva. Upravo zbog toga posljednja ovosezonska utakmica kontra Savskog Marofa je odigrana u revijalnom i slavljeničkom tonu.

-Kad pogledate cijelu sezonu, što se sve događalo kroz pobjede i poraze mslim da je naslov zasluženo naš. Spletom okolnosti nisam bio trener u četiri kola, da bi na proljeće na nagovor klupskog vodstva opet prihvatio vođenje momčadi, jer mi je rečeno da samo ja mogu izvući maksimum iz ove momčadi- ispričao nam je trener Stjepan Gomerac, koji je kao prekretnicu prvenstva naveo Lekenik gdje je njegova momčad odigrala vjerojatno najboljih ovosezonskih devedeset ligaških minuta.

prvaci velika 3.jpg

Petarda za kraj

Bez obzira što je utakmica bila lišena rezultatskog imperativa domaća se momčad od najvjernijih navijača htjela oprostiti pobjedom. Proslava naslova prvaka tako je dodatno uveličana pobjedom od 5:0 u koju je novi hat- trick ugradio najbolji strijelac lige, Željko Štulec.

prvaci velika 1.jpg

Reviju pogodaka je otvorio Stefan Gavarić u osmoj minuti, nakon čega je uslijedio šou u izvedbi Štuleca koji je tri puta matirao gostujućeg vratara Hodaka, dok je lijepu predstavu domaće momčadi zaključio Igor Mačešić pogotkom u 80. minuti. Mogla je domaća momčad postići još pokoji pogodak, a dvije dobre prilike imali su i gosti preko Stojanovskog koji je uzdrmao gredu, dok je drugi njegov udarac lijepo obranio mladi Arian Kranjec.

prvaci velika.jpg

Slavlju su se pridružili svi

Po isteku posljednjih devedeset minuta moglo je započeti veliko slavlje. Pehar kapetanu domaće momčadi, Marku Povrženiću uručio je povjerenik lige, Stjepan Benčić. Osjetilo se tada olakšanje na licima svih igrača jer su ostvarili cilj za koji su se borili tijekom cijele sezone.

-Bilo je teško, ali smo dočekali da ovo posljednje kolo možemo odigrati opušteno. Na kraju mogu reći da smo zasluženo prvi, jer smo bili najbolji, a mi igrači koji smo još početkom siječnja započeli s pripremama jedva smo dočekali ovaj kraj da se malo odmorimo i spremni dočekamo Treću ligu- rekao nam je kapetan Vinogradara, Marko Povrženić. 

prvaci velika 2.jpg

Neizostavan je prilikom proslave bio i šampanjac kojim je najviše bio zalijan najtrofejniji trener jaskanskog nogometa, Stjepan Gomerac kojem je ovo deveti osvojeni trofej. Slavlje se s terena preselio na prostor ispred i unutar klupskih prostorija gdje je za sve posjetitelje bio napravljen grah i gulaš, a dodatnu draž cjelokupnom događaju dala je i finalna utakmica Lige prvaka između Barcelone i Juventusa, jer će u analima ostati upisano kako su istog dana najboljim momčadima u Međužupanijskoj ligi, te na Starom kontinentu postali Vinogradar i Barcelona.

-Sada na kraju svega mogu reći da svijet voli pobjednike- za kraj će trener Gomerac.

prvaci velika 4.jpg

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA, 30. KOLO
NK VINOGRADAR – NK SAVSKI MAROF 5:0 (2:0)
STRIJELCI:
1:0 Gavarić (8), 2:0 Štulec (30), 3:0 Štulec (55), 4:0 Štulec (73), 5:0 Mačešić (80)
NK VINOGRADAR: Braje (od 35. Kranjec), Vukić (od 70. Samardžić), Povrženić, Španić (od 46. Mačešić), Medven (od 56. Bucković), Gavarić, Domjančić, Lončar, Abramović (od 70. Dugić), Štulec, Khrimanović. TRENER: Stjepan Gomerac
NK SAVSKI MAROF: Hodak (od 80. Polić), Kalamir, Guberović, Yankep, Hanžić, Boubacar, Pilipović (od 6. Janković, od 73. Kramarić), Knežević, Stojanovski, Hanžek, Librić. TRENER: Renato Jurčec

Podijeli