Novosti Sport Događanja

Vinogradar uz vukovarski Vodotoranj

28.04.2016. / Nefertum IT
Nogometni klub Vinogradar u nedjelju, 1. svibnja igra utakmicu 25. kola 3. HNL Zapad protiv vodeće momčadi lige, Novigrada. Osim što je riječ o derbi utakmici između prvoplasirane i drugoplasirane momčadi s prvenstvene ljestvice, utakmica ima i humanitarnu notu. Sljedeći trag Košarkaškog kluba Cedevita, Hrvatskog nogometnog saveza i Ivana Rakitića i mnogih drugih koji su se uključili u akciju obnove vukovarskog Vodotornja isto će učiniti i Nogometni klub Vinogradar koji se na ovaj način priključio projektu „Vukovarskog Vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva“.

humano velika.jpg

Budući da je Vodotoranj najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata obnovom ga se želi očuvati onakvim kakav je, ali i učiniti dostupnim široj javnosti. Na taj način želi se ispričati priča o hrvatskom zajedništvu i prkosu iz Domovinskog rata.

Za obnovu Vodotornja potrebno je sakupiti 20 milijuna kuna, a mali prilog tome dat će i NK Vinogradar koji poziva sve gledatelje da se odazovu na nedjeljnu utakmicu te kupnjom ulaznice u iznosu od 20 kuna podrže ovu akciju. Početak utakmice koja se igra u Mladini je u 17 sati, a po odigravanju iste u klupskim prostorijama održat će se press konferencija na kojoj će vodstvo kluba javnost upoznati s rezultatima akcije.

-Drago nam je što ćemo moći pomoći jednim malim dijelom. Mi pozivamo sve ljubitelje nogometa da toga dana dođu u Mladinu te da na taj način ponovno iskažu svoju solidarnost s Vukovarom- pozvao je predsjednik Vinogradara sve na derbi utakmicu 3. HNL.

Posjet klupskog vodstva Vukovaru

Klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Miljenkom Pavlaković i sportskim direktorom Tomislavom Višević posjetilo je jučer Vukovar te ih je tom prilikom primio i gradonačelnik Ivan Penava kojeg su izvijestili kako će sav prihod s nedjeljne utakmice Vinogradar - Novigrad biti uplaćen za projekt „Vukovarskog Vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva“.

HUMANO VELIKA 1.jpg

Gradonačelnik Penava se zahvalio upravi kluba na posjeti i pozdravio inicijativu dodavši kako mu je izrazito drago što se sve više sportskih klubova kroz različite manifestacije uključuje u projekt obnove vukovarskog vodotornja. Delegacija kluba u sklopu posjete Vukovaru sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom poklonila se svim palim borcima na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na mjestu masovne grobnice na Ovčari, a posjetili su i Spomen dom Ovčara.

HUMANO VELIKA 2.jpg

HUMANO VELIKA 3.jpg

Podijeli