Novosti Sport Događanja

Više od 500 natjecatelja na Žumberak Trailu, evo i rezultata

27.08.2020. / Maja Peranić

Utrka je održana na prekrasnim lokacijama Parka prirode Žumberak – Samoborskog gorja i Jastrebarskog, a samo središte manifestacije, održano je u ambijentu perivoja dvorca Erdödy, jedne od najljepših lokacija u Jaski. Organizatori ističu da je to ove godine bila najveća manifestacija u našem gradu.

Na ovogodišnjem Žumberak Trailu nastupalo je 550 natjecatelja iz 6 država: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Luksemburga, Srbije, Francuske i Mađarske. Trčalo se po vinogradima, šumama, makadamima i ostalim putevima po ravnoj ili blago valovitoj stazi. Posebnost ove utrke svakako je prekrasan krajolik koji okružuje natjecatelje.

Trčale su se 4 trail utrke, na Rekreativnoj od 8 km, na Kratkoj od 15 km, Dugoj od 38 km te posljednjoj Ultra utrci od 82 km. Start najduže i najzahtjevnije utrke od 82 km održan je u subotu 22. kolovoza iz naselja Sošice u 00:00 sati.

Duga staza od 38 km startala je iz naselja Kalje ujutro u 10:00 sati, dok je Kratka staza od 15 km krenula s Plešivičkih Poljanica u 11:00 sati, a najkraća utrka Rekreativna staza od 8 km krenula je iz Perivoja u 11:30 sati.

-Ovaj sportsko-manifestacijsko turistički proizvod aktivno je predstavio izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja, o čemu svjedoči maksimalna popunjenost smještajnih kapaciteta-istaknuli su iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

A evo i liste pobjednika ŽUMBERAK TRAIL 2020 pobjednici

REKREATIVNA STAZA

Muški:

Josip Domjančić
Leonardo Razum
Leonardo Pavina

Žene:

Vanja Rupčić
Ana Kolar Ištuk
Katarina Jurić Morić

KRATKA STAZA

Muški:

Matija Razum
Marin Babnik
Luka Bakarić

Žene:

Maja Urban
Gabrijela Šalković
Jelena Gorički

DUGA STAZA

Muški:

Eldin Hodžić
Matej Ivančić
Bojan Grbić

Žene:

Lana Ostojić
Mihaela Kaligari Hek
Vanja Rampini
ULTRA STAZA

Muški:

Marin Mandekić
Pavle Kruljac
Mario Franković

Žene:

Ingrid Nikolesić
Paula Vrdoljak
Eva Ocvirk

Ovu manifestaciju poduprli su Grad Jastrebarsko, Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Sportska zajednica grada Jastrebarskog, Turistička zajednica grada Samobora, Zagrebačka županija, Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Turistička zajednica Zagrebačke županije.

(foto: TZGJ)

Podijeli