Novosti Sport Događanja

Za Vodotoranj prikupljeno 13 680 kuna

02.05.2016. / Nefertum IT
Utakmica između Vinogradara i Novigrada imala je i humanitarnu notu jer sav prihod od utakmice uplaćen je za obnovu vukovarskog Vodotornja čime se Nogometni klub Vinogradar priključio projektu „Vukovarski Vodotoranj- simbol hravtskog zajedništva“ sljedeći trag brojnih hrvatskih klubova i sportaša.

Vodotoranj je najprepoznatljiviji simbol Domovinskog rata, a obnovom ga se želi očuvati onakvim kakav je, ali i učiniti dostupnim široj javnosti. Za njegovu obnovu potrebno je sakupiti 20 milijuna kuna, a mali prilog tome dao je i NK Vinogradar koji je na jučerašnjoj utakmici prikupio 13 680 kuna.

akcija velika 1.jpg

Na svaku prikupljenu kunu, klub je dao još jednu

Bez obzira na loše vrijeme Mladinu je pohodio poveći broj gledatelja, te je od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga prikupljeno 6 840 kuna, a odlukom Uprave kluba i glavnog sponzora Ivana Rubinića odlučeno je da se na svaku prikupljenu kunu nadoda još jedna kuna čime se ukupno prikupilo 13 680 kuna što će biti uplaćeno na žiro račun za obnovu Vodotornja.

akcija velika.jpg

-Zahvaljujem se svim navijačima Vinogradara i Novigrada koji su u lijepom broju došli na utakmicu. Nadam se da će i drugi slijediti ovaj primjer kako bi se pomoglo obnovi Vodotornja-istaknuo je predsjednik Vinogradara Miljenko Pavlaković koji se u svom obraćanju osvrnuo i na podršku Grada koja je i ovoga puta kada je u pitanju NK Vinogradar izostala.

„Možda nije trenutak da to sada kažem, ali žalosno je da na današnji dan nitko iz gradskog vodstva nije došao podržati akciju, ali bitno je da se hrvatski duh u ljudima u Jastrebarskom i okolici pokazao“.

akcija velika 2.jpg

Među onima koji su došli podržati akciju bio je i najtrofejniji hrvatski sportaš, te bivši rukometni izbornik i osvajač dviju zlatnih medalja Slavko Goluža.

-Čestitke klubu na čelu s predsjednikom Pavlakovićem i njegovim suradnicima, Viševićem i Rubinićem što su među prvima pokrenuli ovu kaciju prikupljanja prihoda za obnovu Vodotornja na čemu im od srca čestitam. Ja sam se uvijek rado odazivao ovakvim pozivima, a najvažnije je da su svi ovi ljudi dali svoj obol ovoj akciji- ispričao nam je Slavko Goluža.  

Zadovoljstvo odrađenom akcijom iskazao je i glavni sponzor kluba Ivan Rubinić.

-Zahvaljujem se svim dobrim dušama koje su došle na ovu utakmicu i koje su pokazale da vole Hrvatsku te da vole dati svoj dio u ovu obnovu našeg grada Vukovara- rekao je na prigodnoj press konferenciji Ivan Rubinić koji je tom prilikom prozvao povjerenika za suđenje Treće lige Josipa Stipkovića.

Podijeli