Novosti Sport Događanja

Ženska ekipa STK Jaska pobijedila Stubicu, derbi pripao Zagrepčankama

28.10.2020. / Maja Peranić

Ekipa STK Jaska bila je dvostruki domaćin u 3. krugu 1. Hrvatske stolnoteniske lige za žene. U prvom susretu dana kao što je to bilo i očekivano iskusne Jaskanke su se ekspresno obračunale s mladom, ali vrlo potentnom ekipom STK Stubica koja igra svoju prvu ligašku sezonu pobijedivši 4:0 bez izgubljenog seta. No, nakon toga slijedio je derbi susret dvije jedine dosad neporažene ekipe.

Derbi susret s ekipom STK Zagreb u potpunosti je ispunio očekivanja. U tri sata trajanja nije nedostajalo velike borbe i neizvjesnosti, neočekivanih ishoda, dramatičnih preokreta, a i vrlo atraktivnih poteza s obje strane. No, na kraju susreta domaćoj ekipi nije preostalo ništa drugo nego sportski čestitati odličnim gošćama iz STK Zagreb na sasvim zasluženoj pobjedi ostvarenoj rezultatom 4:2.

Već na samom početku susreta domaća ekipa stvorila je sasvim neočekivanu prednost koju je zadržala do susreta parova vodeći sa 2:1. S obzirom na to da STK Jaska već dvije sezone ima par s najboljim omjerom pobjeda i poraza u ligi sve je ukazivalo da bi derbi mogao pripasti domaćoj ekipi.

Međutim, gošće su iznenadile i izjednačile rezultat te time najavile veliki preokret koji se je i dogodio. Igra domaćih u završnici vidno je pala i više nije bilo povratka. Igračice STK Zagreb tako stigle su do vrlo važna 2 boda i time napravile veliki iskorak prema osvajanju jesenske titule.


STK JASKA
JASTREBARSKO

Podijeli