Novosti Sport Događanja

Zoran Križanić i Ivana Širić najbolji, već su krenule pripreme za novi Žumberak trail: Oduševljeni smo odazivom i brojem prijavljenih!

05.07.2023. / Damir Žbulj

Međunarodna trkačka utrka Žumberak trail okupila je zaljubljenike u sport, ali i prekrasan krajolik Jastrebarskog i Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje. Više od 640 prijavljenih natjecatelja iz sedam različitih zemalja svakako je potvrda rada organizatora i rastućeg interesa za ovu utrku.

Kiša nipošto nije pokvarila natjecanje, već je olakšala trkačima i osvježila ih na stazi, a ostvareni su sjajni rezultati. Najteže je svakako bilo sudionicima maratona među kojima je pobjedu odnio Zoran Križanić, a popratili su ga Matija Lisec i Željko Presečki.

Ivana Širić bila je pak najbolja u ženskoj konkurenciji, dok su se na postolje popele i Irena Butković i Vesela Brajković!

 

Na polumaratonu je pobijedio Miran Cvet, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Luka Bakarić i Benyamin Vuk, a među ženama je najbolja bila Martina Jankulija, potom i Jadranka Maček i Jasmina Jerčinovič. Iako joj ime govori kako je kratka, staza od 15 kilometara nipošto nije bila lagana, a na njoj se kao pobjednik istaknuo Stjepan Žanić, potom Mateo Ledinski i Stanko Brozović, a u ženskoj su konkurenciji na postolje stale Lea Matijašić, Maja Čavlović i Suzana Bokulić. Na najkraćoj, rekreativnoj stazi, pobijedili su Matjaž Pintarić i Dora Delić, a popratili su ih Josip Stanečić i Marko Cerovečki te Sara Delić i Maja Perišić.

Najmlađi ovogodišnji natjecatelji bili su Ivan i Milan Mišić (2015. godište), a najstariji Željko Orehoci (1943.).

Organizatori su osobito zadovoljni što se na utrci okupio velik broj Jaskanaca, što među natjecateljima, što među publikom, kao i velik broj novih trkača. Nastupili su i neki od trkača koji ostvaruju sjajne rezultate, a treba izdvojiti člana Slovenske reprezentacije Mirana Cveta koji je tešku i izazovnu polumaratonsku stazu savladao za 1h i 58 minuta.

"Bili smo svjesni kako ćemo ove godine imati manji broj natjecatelja zbog promjene ustaljenog termina utrke u kojem se u cijeloj Hrvatskoj i regiji održavao niz važnih utrka i ne ulaska u neku od liga, no oduševljeni smo odazivom i brojem prijavljenih“, istaknuli su organizatori iz DZSIR Jastreb extreme i Green Power Jastrebarsko koji već pripremaju novo izdanje Žumberak traila za sljedeću godinu.

Zahvalili su i pokroviteljima, Gradu Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji i njihovoj zajednici sportskih udruga, Sportskoj zajednici grada Jastrebarskog, turističkim zajednicama Jastrebarskog, Samobora i Zagrebačke županije te Parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje, prenosi jastrebarsko.hr.

 

Podijeli