°C 15

Iz Županije najavili izgradnju obilaznice od Novaka do Drage Svetojanske: Bit će gotova 2025., a ovako će izgledati!

27.04.2021.

Maja Peranić

Za svog posljednjeg posjeta Jastrebarskom župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić osvrnuo se na problem Županijske ceste ŽC 3120 koja prolazi kroz Volavje i Petrovinu prama Svetoj Jani, a koja je zbog prometne opterećenosti u vrlo lošem stanju. Župan je tada najavio rješavanje tog problema izgradnjom nove obilaznice duge 10 kilometara koja bi povezala Novake Perovinske i Dragu Svetojansku te rasteretila spomenutu županijsku cestu.

Riječ je o projektu vrijednom 70 milijuna kuna – investicije Županijske uprave za ceste koja bi, prema najavama, trebala biti gotova 2025. godine.

-Župan zagrebačke županije Stjepan Kožić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomo Landeka nastavili su odličnu suradnju u svrhu povećanja kvalitete i sigurnosti cestovnog prometa na području županije. Uvidjevši opasnost i probleme s kojima se svakodnevno susreću građani Volavja i Petrovine, osobito pješaci, krenuli su u realizaciju projekta obilaznice Volavje-Petrovina. Cilj projekta je povećanje kvalitete cestovne povezanosti zagrebačke regije izgradnjom sigurne i kvalitetne prometnice te poboljšanje dostupnosti i savladavanje ključnih prepreka za lokalni gospodarski rast, navode u ŽUC-u.

Projektu se pristupa zbog nemogućnosti proširenja postojeće županijske ceste koja prolazi kroz navedena naselja, a koja je, građani to najbolje znaju, u jako lošem stanju.

Izgradnja nove obilaznice u dužini od 10 kilometara, kojom bi se ta cesta rasteretila, planira se započeti 2022. godine, a njen završetak je najavljen do 2025. godine.

ŽUC je na svojim mrežnim stranicama objavio video koji prikazuje kako bi nova obilaznica trebala izgledati.