°C 16

Izbori u susjednim općinama: Dvoboji u Klinči i na Žumberku, u Krašiću se već zna pobjednik

04.05.2021.

Maja Peranić

Na lokalnim izborima 16. svibnja pred birače grada Jastrebarskog izaći će pet kandidata za gradonačelnika te 6 lista za članove Gradskog vijeća. U susjednim općinama ove je godine manje kandidata, uglavnom će se birati između njih dvoje ili troje dok se u jednoj od četiriju susjednih općina već zna pobjednik.

Jedini kandidat za općinskog načelnika Općine Krašić na ovim lokalnim izborima je aktualni načelnik, HDZ-ov Josip Petković Fajnik. Ove godine nema izazivača tako da je siguran u svoj 4. mandat u koji kreće nakon izbora, 16. svibnja.

Za općinsko vijeće uz HDZ-ovu listu, kojoj je načelnik i nositelj, predana je i lista Domovinskog pokreta kojoj je nositelj Stjepan Novosel.

U dvije susjedne općine, Klinča Selima i Žumberku, očekuje se dvoboj kandidata za „načelničku fotelju”. Aktualnog HDZ-ovog načelnika Klinča Sela Miljenka Vučkovića, kandidata HDZ-a i HSS-a, izaziva Damir Kristijan Rogina, kandidat skupine birača.

Za općinsko vijeće kandidirane su 4 liste i to lista FOKUS-a kojoj je nositelj Mario Budiščak, HDZ-a Miljenka Vučkovića, HSS-a Gordane Juranko te SDP-a kojoj je nositeljica Andrea Grdiša.

Na Žumberku će snage odmjeriti aktualni načelnik Zdenko Šiljak ispred Nezavisne liste Stjepana Kožića te Tomo Šinković ispred HDZ-a, a i kandidacijske liste su samo dvije, istih, spomenutih stranaka koji su im i nositelji.

U općini Pisarovina za mjesto načelnika bore se ove godine tri kandidata i to aktualni načelnik Tomo Kovačić (HDZ), Igor Rubeša iz HSP-a te Dominik Kramarić kandidat Grupe birača.

Na izbor za članove Općinskog vijeća biračima se nude tri liste, ona Tome Kovačića i HDZ-a, HSP-a s nositeljem Igorom Rubešom te lista Grupe birača kojoj je nositelj Dominik Kramarić.

Sve liste kandidata za načelnike, za općinska vijeća te članove mjesnih odbora možete naći na službenim stranicama četiriju susjednih općina: Krašić, Klinča Sela, Žumberak i Pisarovina.