°C 6

Jaskanka policiji dragovoljno predala pištolj, usred dana provaljeno u kuću u centru

17.11.2020.

Petar Brnada

Iz policijske postaje Jastrebarsko jutros su priopćili da je oko podneva jučerašnjeg dana u postaju pristupila ženska osoba koja je temeljem članka 79. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana predala policijskim službenicima pištolj.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova još od 2007. godine provodi akciju Manje oružja, manje tragedija. Tom akcijom ministarstvo je pokušalo senzibilizirati javnost i potaknuti na dobrovoljnu predaju tog oružja i utjecati na podizanje svijesti naših građana jer opasnost od nestručnog rukovanja oružjem i ostalim eksplozivnim napravama, mogu dovesti do najgorih tragedija.

Iz policije stoga i dalje pozivaju građane da ukoliko posjeduju ovakve stvari, da ih ne moraju nositi u policijsku postaju, dapače, uputno je da ih ne nose. Jednostavno mogu nazvati i reći da su pronašli oružje u podrumu ili tavanu. Svaka dragovoljna predaja abolira građana: ne samo što ostaje anoniman kao predavatelj nego ga abolira od bilo kakve kaznene ili prekršajne odgovornosti. Ukoliko predate oružje dragovoljno ne spadate pod nikakvu kazneno-pravnu sankciju.

Također tijekom jučerašnjeg dana, jaskanska policija zaprimila je dojavu o provali u kuću koja se nalazi u samome gradu. U kuću je nepoznati počinitelj provalio usred bijela dana, oko 13 sati, a izvršio je krađu zlatnog nakita i novca.

Iz policije kažu da je izvršen očevid te da se daljnji rad nastavlja.