°C 28

Ne nasjedajte na prijevare: Starijim supružnicima iz Jaske prevarantica uzela desetke tisuća kuna!

01.07.2021.

Maja Peranić

Nepoznata ženska osoba na prijevaru je od 77-godišnjaka i njegove supruge u Jastrebarskom iznudila novac. Riječ je o desecima tisuća kuna koje je ovaj stariji bračni par predao prevarantici za kojom policija traga.

-Jučer, 30. lipnja oko 15.30 sati na području Jastrebarskog, nepoznata je počiniteljica stupila u kontakt sa 77-godišnjakom, lažno mu se predstavila i prikazivala činjenice da bi potom nepoznata počiniteljica došla na njegovu kućnu adresu gdje joj je supruga oštećenog predala novac-izvijestila je PU zagrebačka.

Dodaju da materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osim ovog slučaja, jaskanska policija izvijestila je da je jučer zaprimila dojavu o prijevari putem telefona gdje se nepoznata ženska osoba predstavila kao djelatnica banke i od osobe tražila da joj preda novac zbog potrebe promjene valute. Policija upozorava građane da budu oprezni.

- Jučer u 20,00 sati zaprimljena je dojava o prijevari putem telefona od strane NN ženske osobe, koja je predstavljajući se kao djelatnik banke od vlasnice novca tražila podizanje i predaju novca zbog promjene valute. Daljnji rad se nastavlja-izvijestila je PP Jastrebarsko.