°C 6

Pojačan nadzor vozača i ovog vikenda!

04.09.2020.

Maja Peranić

U dane vikenda, od 4. do 7. rujna, posebno u popodnevnim i noćnim satima, na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na jaskanskom području, provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja.

- Nadzor se provodi zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća - istaknula je PP Jastrebarsko.

Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavanje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

-Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu - poručili su iz jaskanske policije.