Novosti Sport Događanja

Tjedni pregled radova na prometnicama koje se obnavljaju iz Fonda solidarnosti EU

14.03.2023. / Ivana Ćurić

Na području Jastrebarskog u tijeku su radovi na brojnim prometnicama u sklopu projekta „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih ulica na području grada Jastrebarsko“ financiranog iz Fonda solidarnosti Europske unije. Uz to radovi su i na županijskim cestama na području Jaske.

U tjednom pregledu radova iz Grada Jastrebarskog ističu kako su pri kraju radovi na sanaciji prometnica u Donjem Desincu, Petrovini te na dijelu prometnica na Plešivici i u Brezniku Plešivičkom.

Radi se i na ostalim prometnicama, u Orešju Okićkom, Vranov Dolu, Miladinima, na području naselja Vukšin Šipak – Guci Draganički, Breznik Plešivički, Vlaškovec, Gornja Kupčina, Prilipje, Gornja Reka, Čeglje i Slavetić, kao i u Mladinskoj ulici, Ulici V. Holjevca i kralja Tomislava.

-Započinju i radovi na izgradnji nogostupa u dijelu naselja Cvetković, od kućnog broja 11 do kraja naselja. Podsjećamo i kako je na snazi posebna regulacija prometa na Plešivici gdje Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije izvodi radove na sanaciji klizišta. Zbog brojnih radova koji se izvode paralelno, molimo građane za oprez te unaprijed zahvaljujemo na strpljenju u prometu-poručuju iz Grada Jastrebarskog.Zbog izvođenja radova na sanaciji prometnice, na snazi je privremena regulacija prometa u naselju Vranov Dol. Privremena regulacija prometa bit će na snazi od 9. ožujka do 1. svibnja, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Kartu svih prometnica koje će po dovršetku ovog projekta, vrijednog 9,1 milijun eura, biti dovršene možete pogledati OVDJE.

Radovi i na županijskim cestama


Iz Fonda solidarnosti EU i Zagrebačkoj je županiji, kao i Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije, odobreno financiranje koje se u najvećoj mjeri odnosi na sanaciju klizišta i to na području Plešivice i svetojanskom području.

Osim toga, izvodit će se radovi i na sanaciji propusta na županijskoj cesti u Gornjem Desincu, sanaciji mosta u Gornjoj Reki, kao i interventne sanacije kolnika na županijskim cestama u naseljima Plešivica, Hrastje Plešivičko i Malunje.

 

(izvor i foto:Grad Jastrebarsko)

Galerija slika

Tjedni pregled radova na prometnicama koje se obnavljaju iz Fonda solidarnosti EU Tjedni pregled radova na prometnicama koje se obnavljaju iz Fonda solidarnosti EU Tjedni pregled radova na prometnicama koje se obnavljaju iz Fonda solidarnosti EU Tjedni pregled radova na prometnicama koje se obnavljaju iz Fonda solidarnosti EU Tjedni pregled radova na prometnicama koje se obnavljaju iz Fonda solidarnosti EU

Podijeli