°C 10

U samoizolaciji razred Srednje škole Jastrebarsko, no ukupne brojke danas manje!

27.10.2020.

Maja Peranić

Nakon jučerašnjih vrtoglavih 235 novozaraženih u županiji, danas je ta brojka ipak četverostruko manja. Naime, u posljednjih 24 sata, na području cijele županije evidentirane su 62 osobe pozitivne na koronavirus. No virus se na žalost sve više probija u osnovne i srednje škole, danas je još nekoliko razreda u samoizolaciji, a među njima i jedan razred Srednje škole Jastrebarsko. U Jaski je danas još 5 osoba pozitivno na koronavirus.

Grad s najviše novih pozitivnih slučajeva i danas je Velika Gorica gdje je 11 novozaraženih, zatim Zaprešić i Samobor koji imaju po 9 novih slučajeva, Dugo Selo ih ima 6, a Sveta Nedelja i Jastrebarsko broje po 5 novih slučajeva. Dva su nova slučaja koronavirusa u Vrbovcu, a od svih gradova županije danas pozitivnih nema jedino Sveti Ivan Zelina. 

Među općinama to izgleda ovako: 3 Brdovec, 1 Bistra, 1 Luka, 3 Pušća, 1 Klinča Sela, 1 Pisarovina, 1 Kloštar Ivanić, 2 Brckovljani, 2 Rugvica.

Samoizolacija je propisana po jednom razredu srednjih škola u Dugom Selu, Zaprešiću, Jastrebarskom i Samoboru, 2 razreda srednje škole u Velikoj Gorici, te po jednom razredu osnovnih škola u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Samoboru i Zaprešiću. Također, u Dugom Selu došlo je do proboja virusa u dva doma za starije i nemoćne te u jedan odjel centra za rehabilitaciju.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.