Novosti Sport Događanja

Vozači motocikala i mopeda besplatno pregledajte svoja vozila u najbližoj stanici za tehnički pregled

23.04.2024. / Redakcija

Od 22. do 27. travnja u 38 stanica za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj traje preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024''.

Motocikli i mopedi te ostala vozila L kategorije, posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila.

Akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala“ provodi se pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se tehničko stanje istog ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Podijeli