Novosti Sport Događanja

Jeleni i Tilček vratili se iz Rumunjske sa 3 brončane medalje

30.08.2022. / Redakcija

Članovi Orijentacijskog kluba Jelen, Daniel Fabijanić, Miran Košćica, Zdravko Novosel, Gabriel Šiljevinac, Gabrijel Solenički, Noa Kelc i Jan Erben, te član Tilček Team-a, Dejan Juranić, su od 24.08. do 28.08.2022. nastupili u Rumunjskoj na Prvenstvu jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju, Velikoj nagradi Rumunjske i Purolite cup-u.

Utrke su održane na području okolice rumunjskih gradova Brasov, Victoria i Sibiu, a sva područja se nalaze u podnožju Transilvanijskih alpa.

Utrke

Petodnevno natjecanje na kojem je nastupilo preko 500 natjecatelja iz različitih država (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Bugarska, Rumunjska, Moldavija, Turska, Cipar i natjecatelji iz Italije, Mađarske, Hong Kong, Grčka, Slovačka,…).
Natjecanje je započelo utrkom u srijedu (sprint) u gradu Victoria gdje su natjecatelji trčali i tražili kontrolne točke po ulicama grada, a utrka je bila prva od četiri utrke za Veliku nagradu Rumunjske. U četvrtak je održana također utrka gradom (sprint), ali u centru prelijepog grada Sibiu, koji izgledom poprilično podsjeća na naš Varaždin. Utrka je bila druga od četiri utrke za Veliku nagradu Rumunjske i prva u sklopu natjecanja Prvenstva jugoistočne Europe.

U petak je bilo vrijeme za najtežu disciplinu (duge staze), gdje su svi natjecatelji zbog poprilično teškog terena imali probleme. Utrka na duge staze je bila treća od četiri utrke za VN Rumunjske i druga u sklopu Prvenstva.

U subotu je dio dan odmora od VN Rumunjske, te su jaskanci nastupili u utrkama štafete reprezentacije (Kelc), i u Purolite cup-u.

U nedjelju, zadnji dan natjecanja za VN Rumunjske održana je utrka na srednje staze, a utrka je ujedno bila i posljednja od četiri utrke za VN Rumunjske.

Član OK Jelen, Noa Kelc, je ujedno član i Hrvatske kadetske reprezentacije, te je ostvario zapažene rezultate, a za istaknuti je četvrto mjesto u štafetnom natjecanju (subota) i 9. mjesto na utrci srednjih staza (nedjelja).

Purolite cup

Na Purolite cup-u u kategoriji Open, član Tilček Team-a, Dejan Juranić, je osvojio treće mjesto, te osvojio prvu EU medalju u povijesti za SK Tilček Team.

Članovi OK Jelena su također ostvarili odlične rezultate:

Danijel Fabijanić je osvojio 7. mjesto u kategoriji M35;
Miran Košćica je osvojio 12. mjesto u kategoriji M21E (elitna kategorija);
Zdravko Novosel je osvojio 9. mjesto u kategoiji M35;
Gabriel Šiljevinac je osvojio 7. mjesto u kategoriji M18;
Gabriel Solenički je osvojio 12. mjesto u kategoriji M18;
Jan Erben je osvojio 13. mjesto u kategoriji M18;

Velika nagrada Rumunjske

Nakon četiri dana natjecanja, u kategoriji M40, član OK Jelen-a, Daniel Fabijanić, je osvojio odlično treće mjesto u ukupnom poretku.
U kategoriji Open, član Tilček Team-a, Dejan Juranić, je također nakon četiri utrke u ukupnom poretku osvojio treće mjesto.
Miran Košćica je osvojio 22. mjesto u kategoriji M21E (elitna kategorija);
Zdravko Novosel je osvojio 4. mjesto u kategoriji M40;
Gabriel Šiljevinac je osvojio 12. mjesto u kategoriji M18;
Gabriel Solenički je osvojio 17. mjesto u kategoriji M16;
Noa Kelc je osvojio 10. mjesto u kategoriji M16;
Jan Erben je osvojio 20. mjesto u kategoriji M16;

 

Jeleni i Tilček su napravili na svom putu preko 2.500 km, a samo putovanje iz Jastrebarskog do Victorie, gdje je bio Natjecateljski centar je trajalo 12h.

- Ovim putem zahvaljujemo Sportskoj zajednici grada Jastrebarskog na posudbi kombija SZGJ i veselimo se sljedećim utrkama - poručuju iz Jeleni i Tilček.

Podijeli